fbpx
NaslovnicaCrna GoraAnđušić: Milatovićeva posjeta Budvi zloupotreba je službenih pozicija

Anđušić: Milatovićeva posjeta Budvi zloupotreba je službenih pozicija

Podgorica, (MINA) – Posjeta predsjedničkog kandidata Pokreta Evrope sad Jakova Milatovića Opštini Budva predstavlja grubu zloupotrebu službenih pozicija i stavljanje državnih resursa u funkciju izborne kampanje, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Poslanik DPS-a Mihailo Anđušić naveo je da se Milatović danas, u susret drugom krugu predsjedničkih izbora, u opštinskim prostorijama susreo sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine Budva, Milom Božovićem i Nikolom Jovanovićem.

On je rekao da je Milatović takvim postupanjem pokazao da ne mari za preporuke OEBS-a i ODIHR-a koje se odnose na kritike učešća javnih funkcionera u predizbornom procesu, odnosno „funkcionerskih kampanja“ koje, kako je naveo, tridesetoavgustovska većina očigledno sprovodi.

„Nego, uopšte nas i ne iznenađuje takvo djelovanje, ako se prisjetimo da je Milatovića za ministra izglasala parlamentarna većina koja otvoreno nije poštovala preporuke i mišljenja međunarodnih partnera poput Venecijanske komisije, Evropske komisije i drugih“, navodi se u saopštenju.

Anđušić je kazao da je parlamentarna većina time narušila međunarodni ugled Crne Gore.

„Na ovaj način oksfordski đak zajedno sa svojim partnerima s kojima dijeli ideologiju, vođenjem kampanje kroz zloupotrebu državnih resursa, pokazuje samo zašto građanke i građani Crne Gore ne treba za njega da glasaju“, rekao je Anđušić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije