fbpx
NaslovnicaCrna GoraAmfilohiju upućen poziv za saslušanje u četvrtak

Amfilohiju upućen poziv za saslušanje u četvrtak

Podgorica, (MINA) – Cetinjsko osnovno državno tužilaštvo uputilo je mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju poziv za saslušanje u četvrtak povodom prisustva sahrani istoričara Vladimira Jovićevića na Rijeci Crnojevića, potvrdio je tužilac Duško Milanović.

Prema riječima Milanovića danas je u cetinjskoj policiji saslušano više osoba koje su prisustvovale sahrani, među kojima je i sveštenstvo MCP.

“Prikupljamo obavještenja i utvrđujemo da li su prekršene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela”, rekao je Milanović Pobjedi.

Prema ranijim navodima lista, na sahrani Vladimira Jovićevića, oca bivšeg ministra unutrašnjih poslova, Andrije Jovićevića, a koja je obavljena na Rijeci Crnojevića koja pripada opštini Cetinje, prisustvovao je poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Sahrani su prisustvovali i sveštenici Rafailo Boljević, Danijel Jovanović, Hariton Živkov, Nikolaj Antičević, Krisnat Bojović, Aleksandar Lalilić i Eustatije Ivanović.

Osim njih na sahrani je bio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, kao i Vlatko Rašović (bivši vozač Duška Kneževića) koji je u bliskim odnosima sa porodicom Jovićević.

Od ambasadora Božovića, koji ima diplomatski imunitet, kako se navodi, neće biti uzeta izjava.

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...