fbpx
NaslovnicaCrna GoraAmbasada SAD nastavlja sa podrškom crnogorskoj policiji

Ambasada SAD nastavlja sa podrškom crnogorskoj policiji

Podgorica, (MINA) – Crnogorska policija će i dalje imati podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u ostvarivanju svojih ciljeva iz procesa evroatlantskih integracija, saopšteno je na sastanku direktora Uprave policije Veselina Veljovića sa ambasadorkom Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sastanak je bio prilika da se još jednom potvrdi kvalitetna profesionalna saradnja koju crnogorska policija i Ambasada SAD ostvaruju u kontinuitetu.

Veljović je ambasadorki prezentovao rezultate koje je policija ostvarila u prethodnih šest mjeseci u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

„Sa posebnim osvrtom na to da je kroz uspješnu međunarodnu policijsku saradnju i zahvaljujući kvalitetu podataka koje je naša policija pružila kolegama iz inostranstva u drugim državama lišeno slobode više vođa i članova organizovanih kriminalnih grupa“, kaže se u saopštenju.

Veljović je kazao da crnogorska policija posebnu zahvalnost duguje službama u okviru Ambasade SAD na podršci u jačanju kapaciteta, razmjeni iskustava i usavršavanju uskostručnih znanja i vještina u borbi protiv savremenih bezbjednosnih izazova.

„Rajnke istakla je da je Ambasada prepoznala konstruktivnu ulogu crnogorske policije i izrazila spremnost agencija za sprovođenje zakona SAD-a za produbljivanje međusobne saradnje“, navodi se u saopštenju.

Veljović je sagovornicu upoznao i sa prioritetima u radu i djelovanju policije u ovoj godini, a posebno sa dinamikom izrade novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Uprave policije koji će, kako je planirano, donijeti novine za koje se očekuje da će uticati na efikasnije funkcionisanje službe.

Prema njegovim riječima, prioriteti u operativnom radu policije ostaju borba protiv svih pojavnih oblika organizovanog kriminala, uz intenziviranje regionalne i međunarodne saradnje, kao i suzbijanje korupcije, borba protiv trgovine ljudima i upravljanje ilegalnim migracijama.

„Odgovor regionalnim i globalnim izazovima i prijetnjama mora biti zajednički, čemu je crnogorska policija posvećena“, istakao je Veljović.

Rajnke je, kako se navodi, pozdravila posvećenost crnogorske policije u realizaciji prioriteta i kazala da će Ambasada SAD nastaviti da podržava reforme policije kao dio procesa evroatlantskih integracija.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...