fbpx
NaslovnicaCrna GoraAlimentacioni fond isplatio preko 42 hiljade EUR za 108 djece

Alimentacioni fond isplatio preko 42 hiljade EUR za 108 djece

Podgorica, (MINA) – Alimentacioni fond isplatio je danas 42,6 hiljada EUR na osnovu 91 rješenja centara za socijalni rad kojima je priznato pravo na privremeno izdržavanje djece, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako su naveli iz tog resora, na ime privremenog izdržavanja isplaćeno je 40,7 hiljada EUR, a na ime troškova izvršnog postupka, koji su takođe djeci priznati u dostavljenim rješenjima centara za socijalni rad, 1,88 hiljada.

Iz Ministarstva finansija su kazali da je privremeno izdržavanje isplaćeno za 108 djece.

„Isplaćeno je za četvoro djece uzrasta do pet godina, za 64 djece starosti od šest do 13 godina, i za 40 djece uzrasta od 14 do 18 godina“, navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju struktura rješenja po opštinama, iz Ministarstva su rekli da se najveći broj odnosi na rješenja Centra za socijalni rad Nikšić 20, zatim Podgorica 19, Budva 14, Bar i Danilovgrad po devet.

Centar za socijalni rad u Bijelom Polju izdao je šest rješenja, Mojkovac četiri, Pljevlja tri, Golubovci i Cetinje po dva, Herceg Novi, Plav i Berane po jedno rješenje.

„Kada je riječ o strukturi po polu roditelja, koji su kao zakonski zastupnici djece podnijeli zahtjev za ostvarivanje prava na privremeno izdržavanje, a čijoj je djeci isplaćena alimentacija, očeva je 16, a majki 48“, kaže se u saoptenju.

Iz Ministarstva su dodali da je Alimentacioni fond, nakon isplate privremenog izdržavanja u julu, donio i 72 rješenja o povraćaju isplaćenog iznosa privremenog izdržavanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije