fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić vjeruje u tim i plasman na finalni turnir

Adžić vjeruje u tim i plasman na finalni turnir

Podgorica, (MINA) – Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić kazao je da vjeruje u svoj tim, u kvalitet i rad, navodeći da očekuje da će rezultirati plasmanom na finalni turnir Lige šampiona.

Najkvalitetnije klupsko rukometno takmičenje u Evrope biće nastavljeno u subotu, a podgorički tim očekuje duel pred svojim navijačima protiv Savehofa.

Adžić je kazao da su očekivanja od Glavne runde velika, podsjećajući da Budućnost ima iskustva prvih utakmica koja nijesu bila baš najbolja.

“Vjerujem da će nam to pomoći da odnos bude adekvatan nivou takmičenja u kojem igramo. Da ćemo uspjeti da kroz utakmice podižemo formu, koja je uvijek nakon velikih takmičenja traži vremena da se dostigne”, kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On vjeruje da će Bemaks arena biti talična podgoričkim rukometašicama i da će je navijači popuniti više nego dvoranu Morača.

“Vjerujem da će rezultati koje smo ostvarili u grupnoj fazi takmičenja i odnos djevojaka koje su predstavljali Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu dovesti još kojeg navijača više u dvoranu”, kazao je Adžić.

On je kazao da je Budućnost spremna za nastavak takmičenja.

“Djevojke su dobro radile, imamo kvalitetan stručni štab, rukovodstvo kluba koje je učinilo da imamo kao nikada sve pozicije pokrivene. Od glavne faze imamo i sportskog pshologa koji je poratio reprezentaciju Bojanu Jelčić. Vjerujem da će se to pozitivno odraziti na konačan rezultat i ostvarenje cilja – plasmana na finalni turnir”, rekao je Adžić.

On je istakao da Budućnost ima iskustvo sa skandinavskim ekipama i da igračice znaju kako treba igrati protiov danskih, švedskih i norveških ekipa i reprezentacija.

“Nadam se da će nam to pomoći i da ćemo njihovu mladost, rastrčanost i lepršavost uspjeti da dovedemo u mjeru da to ne pravi problem za rezultat, a da će nam puno značitri pred naše prvo gostovanje prvaku Evrope, Đeru”, rekao je Adžić.

On je istakao da se stručni štab potrudio da dobije što više informacija i anulira eventualna moguća izunenađenja.

“Vjerujem u ovaj, projekat, u djevojke, znam šta možemo da očekujemo. Nadam se da ćemo izaći u najjačem sastavu izuzev povrijeđene Anastasije Babović”, rekao je Adžić.

Budućnost glavnu rundu elitnog takmičenja počinje sa četiri, dok je švedski tim prenio dva boda.

Crnogorski i švedski tim do sada su odigrali četiri međusobna duela u Ligi šampiona i svi su pripali Budućnosti.

Posljednji put sastali su se u novembru 2015. gfodine, kada je Budućnost slavila u Švedskoj 25:18.

Subotnja utakmica između Budućnosti i Savehofa u Bemaks areni počeće u 19 sati.
(kraj) eml/žug

Najčitanije