fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazoviću ugrožena bezbjednost nakon hapšenja Kašćelana

Abazoviću ugrožena bezbjednost nakon hapšenja Kašćelana

Podgorica, (MINA) – Organizovane kriminalne grupe, prvenstveno kavačka, preduzimaju aktivnosti koje ugrožavaju bezbjednost potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP-a su kazali da su službenici policije, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ubistva koje je u nedjelju počinjeno u Mojkovcu, došli do saznanja koja ukazuju na postojanje potencijalnog rizika po bezbjednost nosilaca najviših državnih funkcija.

„Prikupljena saznanja ukazuju na namjeru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan Slobodana, da kao reakciju uslovljenu njihovim hapšenjem i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmjerene na ugrožavanje života Abazovića“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da su preduzete dodatne mjere i radnje na zaštiti bezbjednosti Abazovića, svjesni činjenice da su pripadnici kavačke kriminalne grupe dio širih regionalnih struktura, sa veoma jakim konekcijama na transnacionalnom nivou, čija je ključna karakteristika beskrupulozno izvršenje najtežih krivičnih djela.

Kako su istakli, preduzete su i dodatne mjere i radnje u cilju potvrde saznanja i obezbjeđenje dokaza koji bi doveli do procesuiranja osoba koje su uključene u predmetne aktivnosti.

„Ova saznanja ukazuju samo na odlučnost pripadnika organizovanih kriminalnih grupa da svoje „kriminalno bogatstvo“ i uticaj na kriminalnom tržištu pokušaju da sačuvaju po svaku cijenu“, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su naveli da identični ili slični slučajevi, u kojima su mete bili visokopozicionirani službenici organa bezbjednosti ili nosioci najviših državnih funkcija, nijesu „nepoznanica“ crnogorskih i sa njima povezanih regionalnih kriminalnih struktura.

MUP je, kako su naglasili, posljednjim realizovanim aktivnostima, i aktivnostima tokom prethodnog perioda, pokazali su da imaju lične i profesionalne hrabrosti da se sa punim kapacitetom suprotstavimo savremenim bezbjednosnim izazovima i obračunamo sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa,

“Te da će bez obzira na sve njihove „napore“ i dalje biti u fokusu kontantne pažnje organa obavještajno bezbjednosnog sektora“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije