fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Nasilje i razaranje nikad ne smiju biti rješenje

Abazović: Nasilje i razaranje nikad ne smiju biti rješenje

Podgorica, (MINA) – Nasilje i razaranje nikad ne smiju biti rješenje, u bilo kojoj situaciji, poručio je premijer Dritan Abazović i dodao da se Crna Gora moli za mir.

Kako je saopšteno iz Vladine Služba za odnose s javnošću, Abazović danas boravi u Gruziji gdje učestvuje na Tbilisi Silk Road forumu.

“Forum okuplja 2000 učesnika iz 60 država svijeta, političke i poslovne lidere, stručnjake i predstavnike međunarodnih organizacija, međunarodnih finansijskih institucija, s ciljem ispistivanja faktora koji efikasno definišu regionalnu i globalnu trgovinu i povezanost”, kaže se u saopštenju.

Abzović je govorio na uvodnom panelu, zajedno sa premijerima Gruzije, Jermenije i Azerbejdžana, Iraklijem Garibašvilijem, Nikolom Pašinjanom i Ali Asadovim.

„Samo ako smo dobro povezani putevima i infrastrukturom možemo obezbijediti zajednični prosperitet. Princip otvorenih vrata /Open-door policy/ je princip u koji vjerujemo i koji ćemo uvijek snažno zagovarati“, rekao je Abzović.

On je dodao da Crna Gora i Gruzija imaju slične misije da povežu sve svoje susjede i da uvijek budu nosioci poruke mira i stabilnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...