fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Nakon pokretanja inicijative otvorene sve opcije

Abazović: Nakon pokretanja inicijative otvorene sve opcije

Podgorica, (MINA) – Nakon pokretanja inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi sve opcije ostaju otvorene, kazao je premijer Dritan Abazović i poručio da dio onih koji su pokrenuli tu proceduru neće politički preživjeti 19. avgust.

On je, na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada Vlade, na pitanje da li bi neizglasavanje nepovjerenja Vladi značilo novu prekompoziciju vlasti, odgovorio da treba vidjeti šta će biti 19. avgusta.

„Nakon pokretanja inicijative od Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP), definitivno sve opcije ostaju otvorene“, naveo je Abazović.

On je dodao da vrlo mirno čeka 19. avgust.

„Svakako ćemo morati da idemo na izbore, ali DPS, SDP i SD moraće da uzmu svu odgovornost za političku destabilizaciju u Crnoj Gori, ne mislim na društvenu“, kazao je Abazović.

Upitan da li očekuje da Vlada „preživi“ 19. avgust, on je rekao da ne zna i da bi bilo neozbiljno da govori šta će se desiti.

„Dostojanstvo smo se prihvatili ovog posla i spremni smo i da odstupimo, ali znam da 19. avgust neće politički preživjeti dio onih ljudi koji su pokrenuli proceduru“, naveo je Abazović.

On je kazao da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) nije potpisan tajno, već ispred 30 ljudi.

Tačno je, kako je rekao, da nijesu bili pozvani mediji, ali “takva je bila odluka”.

Abazović je kazao da su formu izabrali u razgovoru sa SPC.

„To što je neko htio sukobe taj dan, da baci sjenku na čin koji je svečan, pa su planovi poremećeni, srećan sam zbog toga“, naveo je Abazović.

On je rekao da je učinio sve “da 4. i 5. septembra više nema“.

„Vidjeli ste perfekciju, koja nijedne sekunde nikoga ništa nije poremetila“, dodao je Abazović.

Upitan da prokomentariše ostavku šefa granične policije, Abazović je rekao da za njega ima drugo pitanje – šta se radi sa švercom preko graničnih prelaza.

„On ima lični problem, jer je znao da na tom mjestu ne može više da ostane, pa je politički ovo iskoristio“, kazao je Abazović.

Na pitanje da li, s obzirom na nivo optužbi iz SDP-a, smatra da ministri vanjskih poslova i odbrane Ranko Krivokapić i Raško Konjević treba da podnesu ostavke, Abazović je odgovorio da oni od prvog dana nijesu dio tima.

„Žao mi je, vrlo sam dobronamjeran i želim da sarađujem. Nema ovo veze sa Temeljnim ugovorom“, dodao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije