fbpx
NaslovnicaMina SportZa vikend veliki međunarodni rukometni turnir

Za vikend veliki međunarodni rukometni turnir

Podgorica, (MINA) – Međunarodni rukometni turnir, Montenegro handball cup 2021. biće održan u subotu i nedjelju povodom Dana oslobođenja Podgorice, saopštili su organizatori, ženski rukometni klubovi Podgorica 2013 i Zeta.

Najavljeno je učešće više od 1.000 takmičara iz oko 30 klubova iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

Predsjednica ŽRK Podgorica 2013, Zorica Đurović kazala je da će turnir biti jedan od masovnijih sportskih događaja na području Glavnog grada.

“Turnir su podržali Glavni grad i gradonačelnik Ivan Vuković, Sekretarijat za kulturu i sport, Uprava za sport i mlade i Rukometni savez”, kazala je Đurović agenciji MINA.

Ona je istakla da organizator zahvalnost duguje Upravi policije – javni red i mir, Volonterima Crne Gore, firmama Montecco, Farmegra, Škorpion- Herceg Novi.

Mečevi na dvodnevnom turniru na kojem pravo učešća imaju rukometaši i rukometašice rođeni 2004/05, 2006/07 i najmlađi 2008/09, igraće se na tri lokacije – u Sportskom centru Morača, Univerzitetskoj Dvorani i Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima.

Predsjednica ŽRK Zeta, Bobana Krstović kazala je da je cilj organizatora popularizacija rukometa i promocija tog sporta među najmlađom populacijom.

“Turnir je namijenjen djeci zbog dodatne popularizacije našeg sporta. Očekujemo prije svega lijepo druženje djece i dobar rukomet sa željom da iduće godine turnir bude još masovniji i kvalitetniji”, rekla je Krstović.

Saopšteno je da je međunarodni rukometni turnir još jedna u nizu manifestaciija čiji je Glavni grad pokrovitelj u susret 19. decembru – Danu oslobođenja Podgorice.

“Jedinstveni festival sporta je sjajna prilika za promociju rukometa, sporta uopšte, ali i turističke ponude Glavnog grada. Uradićemo sve naravno da se naši gosti ovdje osjećaju kao kod kuće i da iz Podgorice ponesu najljepše uspomene”, kazala je Đurović.

Svečano zatvaranje turnira planirano je za nedjelju u 18 sati u SC Morača, a prisutnima će se ispred Glavnog grada obratiti pomoćnik sekretara Sekretarijata za kulturu i sport Miloš Antić.

Učesnici ce imati priliku da se upoznaju i sa crnogorskim “lavicama” koje će svojim prisustvom upriličiti zatvaranje turnira.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...