fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalSjutra žrijeb za Ligu nacija

Sjutra žrijeb za Ligu nacija

Podgorica, (MINA) – Žrijeb za treće izdanje UEFA Lige nacija biće odrtžan sjutra u Nionu, u 18 sati, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Reprezentacija Crne Gore igraće u Ligi B, drugoj po rangu u Ligi nacija, a biće žrijebana iz četvrtog šešira, u kojem su još Slovenija, Albanija i Jermenija.

U prvom šeširu nalaze se Ukrajina, Švedska, Bosna i Hercegovina i Island, u drugom Finska, Norveška, Škotska i Rusija, a u trećem Izrael, Rumunija, Srbija i Republika Irska.

Utakmice UEFA Lige nacija igraće se u junu (četiri kola) i septembru (dva kola) naredne godine.

Ligu A čine Francuska, Italija, Belgija, Španija (prvi šešir), Portugal, Holandija, Danska, Njemačka (drugi šešir), Engleska, Poljska, Švajcarska, Hrvatska (treći šešir), Vels, Austrija, Češka i Mađarska (četvrti šešir).

Lige C i D još nijesu u potpunosti kompletirane, jer će u martu biti odigran plej-aut Lige nacija, zbog mečeva Kazahstan – Moldavija i Kipar – Estonija, u kojima će pobjednik ići u Ligu C.

Za sada, u Ligi C su Turska, Slovačka, Bugarska, Sjeverna Irska (prvi šešir), Grčka, Bjelorusija, Luksemburg, Sjeverna Makedonija (drugi šešir), Litvanija, Gruzija, Azerbejdžan, Kosovo (treći šešir), Kazahstan ili Moldavija, Kipar ili Estonija, Gibraltar, Farska Ostrva (četvrti šešir).

U Ligi D su Kazahstan ili Moldavija, Kipar ili Estonija, Lihtenštajn, Malta (prvi šešir), Letonija, San Marino, Andora (drugi šešir).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije