fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalSjutra start Škole fudbala FSCG

Sjutra start Škole fudbala FSCG

Podgorica, (MINA) – Projekat Škola fudbala FSCG, čiji je cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacije, počeće sjutra prvim treningom na Kampu Fudbalskog saveza na Starom aerodromu, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da se radi o projektu koji predstavlja početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore.

“Kroz Školu fudbala FSCG sa igračima će se raditi na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika, a ujedno će se sticati uslovi za stvaranje i kasnije funkcionisanje Akademije, koja bi radila po uzoru na najsavremenije ustanove sličnog tipa u Evropi i svijetu”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Navodi se da će prvu grupu igrača, koja će biti na pripremama od 11. do 25. januara, činiti fudbaleri koji su kandidati za kadetsku reprezentaciju, odnosno igrači rođeni 2006. godine i mlađi.

Pripreme je organizovao stručni štab na čelu sa Goranom Perišićem, koji se odlučio za 25 igrača.

Na spisku su:
golmani: Stefan Nenezić (Budućnost), Ivan Božinović (Grbalj) i Ognjen Milović (OFK Titograd);

odbrana: Uroš Piperović, Miloš Vračar (Podgorica), Danilo Pejović (Kom), Bodin Tomašević, Lazar Maraš (Budućnost), Bojan Damjanović (Sutjeska), Tomislav Turović, Lazar Martinović (OFK Titograd) i Lazar Šekularac (Jezero);

vezni red: Stefan Đukanović, Danilo Vukanić, Vasilije Adžić, Marko Perović, Andrej Camaj (Budućnost), Andrija Bulatović (Kom), Nemanja Radević (OFK Titograd), Nemanja Bojanić (Budva), Filip Perović (Iskra) i Vuk Popović (Mladost DG) i

napad: Andrej Kostić (Mladost DG), Marko Tadić (OFK Titograd) i Marko Šćepanović (Iskra).

“Za sve pozvane igrače obezbijeđeni su specijalni medicinski pregledi i svi su dobili dozvolu za treniranje u premijernoj Školi fudbala FSCG. U naredne dvije sedmice, fudbaleri će na Kampu FSCG trenirati dva puta dnevno, a planirani su i posebni treninzi na bazenu hotelskog kompleksa Voco”, piše u saopštenju.

Stručni štab Gorana Perišića čine njegovi asistenti Sead Babača i Dragan Mijanović, sa golmanima će raditi Saša Živaljević, dok će kondicioni trener biti Milivoje Grbović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...