fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra okupljanje muške seniorske reprezentacije

Sjutra okupljanje muške seniorske reprezentacije

Podgorica, (MINA) – Muška seniorska rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se sjutra u Podgorici i odraditi četvorodnevne pripreme u sklopu EHF sedmice, najavljeno je iz Rukometnog saveza.

Biće to prvo okupljanje crnogorskih rukometaša nakon januara i osvajanja 11. mjesta na Evropskom prvenstvu koje je održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

Najavljeno je da će mini pripreme biti prilika da se selektor Zoran Roganović i stručni štab uvjere u trenutnu formu reprezentativaca i počnu sa uigravanjem za baraž za Svjetsko prvenstvo i aprilske mečeve sa Bosnom i Hercegovinom ili Grčkom.

Roganović je ranije objavio spiak za pripreme, na kojem je 19 igrača.

U nacionalni tim vraća se lijevo krilo Aleksandar Bakić koji se nakon oporavka od povrede, ustalio u hrvatskom timu Nekse.

U odnosu na prvenstvo na kojem je ostvaren najveći uspjeh crnogorskog muškog rukometa, zbog povreda, klupskih obaveza ili porodičnih razloga, a sve u dogovoru sa selektorom Roganovićem, na pripremama neće biti golmana Nikole Matovića i pivota Nemanje Grbovića, Nebojše Simovića i Vuka Lazovića.

Priliku su dobili talentovani pivoti Luka Vujović i Miodrag Ćosović.

Na spisku reprezentacije Crne Gore za EHF sedmicu su:
Golmani – Nebojša Simić i Mile Mijušković;

Krila – Miloš Vujović, Filip Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović;

Pivoti – Luka Vujović i Miodrag Ćorsović;

Bekovi – Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Radojica Čepić, Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, Božidar Simić, Stevan Vujović, Stefan Čavor, Branko Vujović i Risto Vujačić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije