fbpx
NaslovnicaMina SportŠibalić bez olimpijske vize

Šibalić bez olimpijske vize

Podgorica, (MINA) – Crnogorska reprezentativka u streličarstvu, Mina Šibalić nije uspjela da izbori olimpijsku vizu za Igre u Tokiju.

Ona je danas u Antaliji, u borbi sa iskusnom Švajcarkinjom Simone Gerster poražena u petom setu.

Šibalić je, nakon vođstva švajcarske streličarke od 2:0, uspjela da preokrene rezultat i povede 4:2.

Privatna arhiva

Švajcarkinja je izjednačila, pa je pobjednika odlučivao peti set.

Obje takmičarke su, uprkos jakom vjetru, imale dobre hice, ali je crnogorskoj reprezentativki “izmakla za milimetar”.

Trener Marija Ljubinković kazala je da su neizvjestan meč protiv takmičarke i 18. mjesto u kvalifikacijama, pokazali izuzetan kvalitet Mine Šibalić.

“Nastup Mine Šibalić, nakon završenog meča, pohvalio je i Italijan, Filipo Klini, koji je trener švajcarske reprezentacije”, kazala je Ljubinković.

Kvalifikacije za olimpijsku normu održane su u okviru Evropskog prvenstva, a za nastup u Tokiju borilo se 77 takmičarki u “recurve” kategoriji.

Privatna arhiva

Ljubinković je, komentarišući nastup crnogorske takmičarke, kazala da je veoma zadovoljna postignutim rezultatima iako joj je izmakao državni rekord.

“Zadovoljna sam kako je gađala prvi dio, bila je na putu ka novom državnom rekordu, ali u drugoj polovini zbog pogoršanja vremenskih uslova nije uspjela da održi taj kontinuitet”, rekla je Ljubinković.

Šibalić je, nakon što je bila 71. u eliminacijama, izborila 33. poziciju zajedno sa bivšim svjetskim prvakinjama Anastasijom Pavlovom, Veronikom Marčenko i Hane Marusave.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...