fbpx
NaslovnicaMina SportRovčanin i Čađenović novi članovi UO VPSCG

Rovčanin i Čađenović novi članovi UO VPSCG

Podgorica, (MINA) – Izvršni direktor Elektroprivrede, Nikola Rovčanin i izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, Vladimir Čađenović novi su članovi Upravnog odbora Vaterpolo plivačkog saveza, odlučeno je na Skupštini te asocijacije.

Jednoglasno je usvojen i zapisnik sa Izborne Skupštine Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG) održane 15. maja 2021. godine.

Bez glasa protiv usvojen je i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta, kao i plan realizovanih aktivnosti sa planom rada do kraja kalendarske godine i finansijskog plana za 2021. godinu.

Jednoglasno je usvojena i Izvještaj o utrošenim sredstvima dobijenih od Uprave za sport i mlade.

Usvojen je i pravilnik o registraciji i pravu nastupa vaterpolista u Vaterpolo plivačkom savezu.

Predsjednik Đuro Marić kazao je da je ova godina bila izuzetno zahtjevna, što se tiče takmičarskog i posebno finansijskog dijela.

“Imali smo veliki broj vaterpolo takmičenja tokom cijele godine, naše četiri selekcije su učestvovale na brojnim velikim šampionatima, i nastavili smo kontinuitet osvajanja medalja, preko zlata u Svjetskoj ligi, do bronze mlade reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Naši plivači su učestvovali na brojnim takmičenjima, a do kraja godine gledaćemo ih i na Evropskom i na Svjetskom šampionatu u malim bazenima”, kazao je Marić.

On se zahvalio sponzorima i Upravi za sport i mlade na podršci.

“Da bi našim sportistima obezbijedili još bolje uslove za rad, i ostali kandidati za velike rezultate, potrebna je još veća finansijska i infrastrukturna podrška, prvenstveno države“, poručio je Marić.

Skupštini je prisustvovalo 11 od 17 delegata sa pravom glasa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije