fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaRadović: Samo maksimum vodi do pobjede

Radović: Samo maksimum vodi do pobjede

Podgorica, (MINA) – Crnogorskim košarkašima dvomeč sa Mađarskom biće zahtjevan i moraće, ukoliko žele pobjedu, da daju svoj maksimum, kazao je selektor Boško Radović.

Dueli košarkaša Crne Gore i Mađarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo biće odigrani 24. februara u Debrecinu i tri dana kasnije u podgoričkoj Bemaks areni.

Radović, koji je za te duele pozvao 14 košarkaša, prvi trening u Kući košarke odradiće sa momcima koji stižu iz domaćih klubova, a nijesu igrali finale Kupa.

Najavljeno je da će se u subotu priključiti igrači Budućnost Volija i Mornar Barskog zlata, a u ponedjeljak igrači iz inostranstva.

Govoreći o povratku Bojana Dubljevića, koji je bio povrijeđen u novembru, Radović je kazao da je suvišno trošiti riječi o igračkim kvalitetima Bojana Dubljevića i onome koliko znači za reprezentaciju, ne sada, već posljednjih deset godina.

“Veliko pojačanje za nas. Već dvije tri godine nijesmo u punom sastavu, ovog puta faliće Nikola Ivanović koji zbog obaveza u klubu neće biti u sastavu. Spisak je manje više isti kao i u prošlom prozoru uz veliko pojačanje u vidu Dubjevića”, rekao je Radović.

On smatra da će predstojeći “prozor” odrediti dalji tok kvalifikacija.

“Pored apsolutnog favorita u grupi, Francuske, mislim da smo Mađari i mi ekipe koje će se boriti za to drugo mjesto. Naravno volio bih da u julu iznenadimo Francuze i da napadnemo prvo mjesto, ali je sada naš cilj da iz ovog dvomeča sa Mađarskom izađemo kao pobjednici što bi značilo prolaz iz grupe i da prenesemo solidan broj bodova”, rekao je Radović.

On je istakao da njegove izabranike čeka veoma kvalitetna reprezentacija Mađarske, pojačana Hopkinsom, bivšim igračem Cedevite.

“Veoma važan prozor i za rasplet u grupi, možda će poslije njega biti sve jasnije”, rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, igrači koji su na spisku imaju u klubovima važne uloge i veliku minutažu.

“Igraju na konstantno dobrom nivou, tako da raduje što dolaze na okupljanje u nekoj dobroj formi”, rekao je Radović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije