fbpx
NaslovnicaMina SportPut prazne šake u takmičarskom dijelu festivala na Zlatiboru

Put prazne šake u takmičarskom dijelu festivala na Zlatiboru

Podgorica, (MINA) – Dokumentarni film Put prazne šake, posvećen istoriji crnogorskog karatea, uvršten je u zvaničnu konkurenciju takmičarskog dijela međunarodnog festivala sportskog filma, saopštili su organizatori.

Festival, 11. po redu, biće održan 25. do 28. avgusta na Zlatiboru.

U konkurenciji je, osim filma autora Miloša Todorovića, još 40 filmova iz 20 država.

Put prazne šake je dokumentarni film, koji traje 56 minuta i obiluje velikom i jedinstvenom foto i video dokumentacijom vezanom za Titograd, Crnu Goru i SFR Jugoslaviju.

Podsjeća na početke karatea u Crnoj Gori, na Student, jedan od prvih klubova, pa Mladoost, čijom fuzijom nastaje Budućnost.

Prikazuje Titograd iz druge perspektive.

Film govori o istorijatu crnogorskog karatea, od dolaska japanskog majstora karatea Tetsutija Murakamija 1964. godine u tadašnji Titograd do danas.

Većina učesnika u filmu su karatisti tada lokalnih klubova Student – Mladost, koji su se u maju 1977. godine ujedinili i u karate klub Budućnost, kroz koji je prošlo preko 40 hiljada članova.

U filmu govore Ilija Jorga, Dragoslav Božović, Rajko Vujoševic, Vladimir Jokovic, Duško Simonović, Dragoljub Kopitović i mnogi drugi sportski radnici.

“S obzirom da se radi o renomiranom festivalu, koji ima tradiciju mislimo da je ovo dobra prilika da se pored kluba i sporta bude uspješno prezentovana i Podgorica i Crna Gora. Specijalni gost na festivalu je opština Rogoška Slatina, dobitnik prestižnog evropskog priznanja za najbolju turističku destinaciju”, saopšteno je iz podgoričkog karate kluba Budućnost.

Organizatori tog festivala su opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibora, a pokrovitelji Olimpijski komitet, Sportski savez i Filmski centar Srbije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije