fbpx
NaslovnicaMina SportMaslova i zvanično u Budućnosti

Maslova i zvanično u Budućnosti

Podgorica, (MINA) – Talentovana ruska rukometašica, Valerija Maslova doputovala je u Podgoricu i potpisala dvogodišnji ugovor sa ekipom Budućnosti, saopšteno je iz podgoričkog rukometnog kluba.

Maslova je kazala da je srećna što je doputovala u Podgorici i da željno očekuje izazove koji dolaze.

“Uskoro ću biti sa ekipom i želim da dam svoj doprinos kako bih na najbolji način pomogla timu”, kazala je Maslova.

Pripreme crnogorskog prvaka za novu sezonu prekinute su nakon što je jedna od igračica imala pozitivan test na koronavirus.

Igračice i stručni štab će, nakon isteka obavezne 14-dnevne samoizolacije, krajem ove sedmice odradiće nova testiranja, nakon čega će biti poznat plan za nastavak rada.

Maslova ja u januaru napunila 19 godina, a od sezone 2017/18 registrovana je za nastupe u Ligi šampiona u dresu Rostova.

U sezoni 2018/19 postigla je 19 golova u Ligi šampiona, dok je u prošloj koja je prekinuta zbog pandemije COVID-19, upisala pet pogodaka u dresu ruskog tima.

Za rusku reprezentaciju debitovala je u maju 2018. sa 17 godina u kvalifikacionom duelu protiv Portugala za plasman na Evropsko prvenstvo, a bila je na spisku tadašnjeg selektora Evgenija Trefilova za šampionat koji je održan u Francuskoj.

Nastupala je za mlađe reprezentativne selekcije Rusije, a najveći uspjeh ostvarila je 2018. godine, kada je bila jedna od najboljih u timu koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za juniorke u Poljskoj.

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...