fbpx
NaslovnicaMina SportMalović sportista Nikšića

Malović sportista Nikšića

Podgorica, (MINA) – Karatista Onogošta Nikola Malović najbolji je sportista Nikšića u 2021. godini, u tradicionalnom izboru Sekretarijata za sport tog grada.

Malović je u godini na izmaku osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poreču, u ekipnoj konkurenciji, a ima i bronzano odličje sa seniorskog prvenstva Balkana.

Bio je zlatni na prvenstvu malih zemalja Evrope.

Onogošt je proglašen za najbolji klub, dok je Dragoljub Fatić trener godine.

Iz Onogošta dolazi i najperspektinija sportistkinja, Sofija Vučković, bronzana sa Balkanskog prvenstva u Poreču, a ima i zlato i bronzu sa prvenstva malih zemalja Evrope.

Najperspektivniji sportista je Filip Radojević, karatista Fokusa.

Za najuspješnije mlade sportiste izabrani su karatista Fokusa Lazar Potpara, bronzani sa juniorskog prvenstva Balkana i zlatni sa šampionata prvenstvu malih zemalja Evrope i atletičarka Andrijana Šutović.

Najboljih deset sportista Nikšića, osim Malovića, čine i fudbaler Nikola Janjić, teniser Simon Knežević, košarkaš Radosav Spasojević, atletičarka Slađana Pejović, rukometašica Žana Bulatović, odbojkaš Aleksandar Bojić, džudistkinja Jovana Peković, skijaš Vladimir Vukmirović i biciklistkinja Dunja Kovačević.

Najuspješniji sportista paraolimpijac je Marijana Goranović, dok je Stefan Jokić iz Specijalne olimpoijade najbolji sportista osoba sa invaliditetom.

Najuspješniji pedagog fizičke kulture je Boris Janjić iz Osnovne škole Luka Simonović, dok je najbolji društveno sportski radnik Drago Musić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije