NaslovnicaMina SportGolbal reprezentacija Crne Gore za A diviziju u Lahtiju

Golbal reprezentacija Crne Gore za A diviziju u Lahtiju

Lahti, (MINA) – Golbal reprezentacija Crne Gore za plasman u A diviziju boriće su u finskom Lahtiju, u konkurenciji deset evropskih reprezentacija, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu B divizije igrati u grupi sa Poljskom, Švedskom, Italijom i Velikom Britanijom.

Rivali u drugoj grupi su Grčka, Izrael, Portugal, Rumunija i Rusija.

Sjutra, prvog takmičarskog dana, crnbogorski golbalisti igraće sa Poljskom (11.30) i Velikom Britanijom (16.30), a dan kasnije sa Italijom (11.30) i Švedskom (16.10).

Prema propozicijama, po četiri najbolje selekcije izboriće plasman u četvrtfinale.

Plasman u A diviziju izboriće tri najbolje ekipe, dok će se u C diviziju preseliti reprezentacije koje zauzmu osmo, deveto i deseto mjesto.

Crnogorska reprezentacija u Lahtiju biće oslabljena neigranjem Miloša Ranitovića, koji je zbog zdrastvenih problema bio spriječen da otputuje sa ekipom.

Nastupiće u sastavu Marko i Nikola Nikolić, Mirnes Ramović i Goran Macanović, a predvodiće ih selektor Nikola Čurović.

Selektor Čurović kazao je da Crna Gora ima težak zadatak u Finskoj.

On smatra da je predstojeće prvenstvo nikada jače i izjednačenije.

“Optimista sam, vjerujem u moje momke, u naš rad i rezultate. Nadam se da ćemo se iz Finske vratiti zadovoljni”, rekao je Čurović.

Prema njegovim riječima, crnogorska reprezentacija uprkos svim problemima spremno dočekuje start šampionata.

“Dobro smo tempirali formu i sazreli smo kao ekipa. Imamo dosta iskustva, igramo četvrto EP. Sve nam to daje za pravo da sa velikim optimizmom idemo na to takmičenje da možemo da ostvarimo željeni cilj – plasman u A diviziju, među deset najboljih u Evropi”, rekao je Čurović.

Crnogorski golbalisti u Lahtiju četvrti put igraće na šampionatima Evrope.

Kao debitanti, septembra 2017. godine u moldavskom Kišinjevu, osvojili su srebrnu medalju i izborili plasman u B diviziju.

Godinu kasnije na EP B divizije u poljskom Horzovu završili su kao osmoplasirani od deset ekipa i ispali u niži rang takmičenja – C diviziju.

Crna Gora je povratak u B diviziju izborila osvajanjem srebrne medalje na prvenstvu C divizije 2019. godine u italijanskoj Lakvili.

Najčitanije