fbpx
NaslovnicaMina SportFurtula i Đurović na pripremama u Medulinu

Furtula i Đurović na pripremama u Medulinu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski atletičari Danijel Furtula i Tomaš Đurović naredne tri sedmice boraviće na pripremama u Hrvatskom olimpijskom centru u Medulinu, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Navodi se da Medulin tradicionalno okuplja najbolje bacače sa prostora bivše Jugoslavije.

Crnogorski rekorderi u bacanju diska i kugle prvi ciklus priprema odradili su u Baru, gdje su boravili mjesec.

Saopšteno je da Furtulu i Đurovića u ovoj godini očekuje veliki broj međunarodnih takmičenja od kojih su najznačajnija Svjetsko prvenstvo u Oregonu (od 15.do 24. jula) i Evropsko prvenstvo u Minhenu (od 11. do 21. avgusta).

Predviđeno je da crnogorsku atletiku predstavljaju i na prvenstvima Balkana i Malih država Evrope, kao i na velikom broju regionalnih i međunarodnih takmičenja.

Furtula i Đurović su zajedničkom saopštenju naveli da su pripreme za novu sezonu počele blagovremeno po planu i programu i da su zadovoljni njihovom dinamikom.

“U Medulinu imamo izvanredne uslove, gdje postoje sve pogodnosti da zajedno sa bacačima iz Hrvatske i našim trenerima radimo po planu. Boravak na pripremama u takvom ambijentu i vrhunskim uslovima sigurno će povećati naše šanse da u ovoj godini poboljšamo svoje najbolje rezultate, a kao glavni naši ciljevi su da se nađemo na smotri najboljih svjetskih i evropskih bacača”, piše u saopštenju.

Oni su se zahvalili Atletskom savezu, navodeći da bez njihove podrške ne bi mogli da sprovedu i realizuju programske aktivnosti.

“Očekujemo od nadležnog državnog organa zaduženog za sport da će nam omogućiti daljnju adekvatnu podršku u godini u kojoj nas očekuju najveći izazovi“, naveli su u saopštenju Furtula i Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...