fbpx
NaslovnicaMina SportDulović prvak Balkana, Maloviću i Vasilisi Bujić bronzane medalje

Dulović prvak Balkana, Maloviću i Vasilisi Bujić bronzane medalje

Poreč, (MINA) – Crnogorski karatisti prvi takmičarski dan seniorskog prvenstva Balkana u Poreču završili su sa tri medalje – jednom zlatnom i dvije bronzane.

Zlatnu medalju osvojio je Nenad Dulović u kategoriji do 67, dok su bronzani bili Nikola Malović do 84 i Vasilisa Bujić preko 68 kilograma.

Dulović je u finalnom meču kategorije do 67 kilograma pobijedio Abdurahima Omera Ozera iz Turske 5:0.

On je bio slobodan na startu turnira, u drugom je savladao Stjepana Štimca iz Hrvatske 5:0, dok je u trećem eliminisao Stefana Joksića iz Srbije 1:0.

U polufinalnoj borbi slavio je protiv Grka Ksenosa Dionisiosa zahvaljujući pravilu o prvom osvojenom poenu, nakon što je meč završen 2:2.

“Očekivao sam ovakav rezultat, trenirao sam naporno i radio na sebi. Cilj mi je bio da ispravim neke greške koje su mi se dešavale na ranijom takmičenjima. Isplato se dobar rad i trening. Probao sam da odradim bez pritiska, da vidim koliko mogo”, rekao je Dulović agenciji MINA.

Govoreći o predstojećem Svjetskom prvenstvu u Dubaiju kazao je da su očekivanja uvijek velika.

“Nadam se najboljem i na SP. Slijedi naporan rad i trening, nadam se da ću uspjeti i da se sačuvam od povreda”, rekao je Dulović.

U kategoriji do 84 kilograma, Malović je u meču za treće mjesto i bronzanu medalju pobijedio Ahmeta Buluta 4:1.

Foto MINA

On je u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugom, izgubio praktično dobijeni meč od Vladimira Brezenčića iz Srbije zahvaljujući prvom osvojenom poenu (3:3), koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.

U nastavku borbe za medalju pobijedio je Bosanca Muharema Kelesturu 8:0 i Grka Konstantinosa Binasa 5:0 i izborio meč za medalju.

Bujić je do pobjedničkog postolja i bronzane medalje došla pobjedom protiv Tanje Ropret iz Srbije 2:0.

Foto: MINA

Ona je u prvom kolu pobijedila eliminisala Aleksandru Stublevu iz Bugarske (2:2), dok je u drugom izgubila od Meltem Akiol Hokaoglu iz Turske 3:1, koja je plasmanom u finale omogućila repesaž.

Do meča za medalju došla je pobjedama protiv Merjem Ahmedoski iz Bosne i Hercegovine 8:0 .

U kategoriji preko 68 kilograma Milena Jovanović izgubila je na startu od Simone Simovske iz Makedonije 4:1.

Kao sedmoplasirana u katama završila je Biserka Radulović, Mila Mraković je zaustavljena u drugom, a Džena Canović u prvom krugu.

U repesažu zaustavljena je Jovana Strujić, koja je na startu takmičenja u kategoriji do 61 kilogram poražena od Tamare Živković 2:0.

Plasmanom u finale povukla je crnogorsku karatistkinju u repesaž, gdje izgubila od Katarine Jelčić 1:0.

Prvakinja Balkana u katama, u konkurenciji veteranki rođenih 1966. godine i starijih, postala je i Slavka Maksimović.

Ona je u borbi za zlatnu medalju savladala Ursulu Pamić.

Prvi takmičarski dan nastavljen je takmičenje dječaka u katama (2008, 2009, 2010, 2011, 2012. i 2013) i djevojčica u borbama rođenih 2008 (do 39 i do 44), 2009. (do 35, do 40, do 45, do 50 i preko 50) i 2010. godine (do 32, do 36, do 40, do 44 i preko 44).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije