fbpx
NaslovnicaGlavna vijestZa subvencije u Bijelom Polju utrošeno preko milion EUR

Za subvencije u Bijelom Polju utrošeno preko milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za zarade zaposlenih u Bijelom Polju, kroz drugi paket mjera, utrošeno je više od 1,1 milion EUR, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulic.

Ona je tokom sastanka sa privrednicima iz te opštine, sa kojima je razgovarala o mogućnostima trećeg paketa mjera, rekla da je više od 600 kompanija iz Bijelog Polja koristilo te subvencije.

“Ovo je dobra prilika i povod da privrednicima Bijelog Polja prezentujemo mogućnosti koje nudi treći paket mjera. Ono što je karakteristično za Bijelo Polje je da je samo za drugi paket mjera preko 1,1 miliona EUR utrošeno za zarade zaposlenih”, navela je Sekulić.

Prema njenim riječima, više od 116 novozaposlenih registrovano je u Bijelom Polju, upravo kroz drugi paket ekonomskih mjera za subvencije zarada.

To, kako je navela, govori o tome da su Bjelopoljci svjesni mogućnosti koje pruža Vlada kroz različite pakete.

Kako je dodala, treći paket, vrijedan 1,2 milijarde EUR, pokriva period od naredne četiri godine i karakterističan je po tome što nije samo sanacioni, već i razvojni.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović kazao je da je na inicijativu te lokalne samouprave i Savjeta za ekonomski razvoj pozvano oko 20 uglednih privrednika kako bi im bio prezentovan treći paket ekonomskih mjera.

On je naveo da su privrednici iz te opštine vrlo zainteresovani za mogućnosti koje taj paket mjera nudi.

Direktor Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević kazao je da je IRF pripremio 39 kreditnih linija koje su predviđene da podrže one sektore koji su najviše pogođeni pandemijom, prije svega, turizam, poljoprivredu i proizvodnju.

Kako je naveo, u okviru tih kreditnih linija obezbijeđen je i reprogram za postojeće kredite.

Najčitanije

Penzioneri traže hitnu reformu sistema PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez udruženja penzionera Crne Gore tražio je od Vlade hitnu reformu...