fbpx
NaslovnicaCrna GoraStoltenberg: Vjerujem da će Crna Gora nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti

Stoltenberg: Vjerujem da će Crna Gora nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti

Podgorica, (MINA) – Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg čestitao je ministru vanjskih poslova Filipu Ivanoviću stupanje na dužnost, navodeći da vjeruje da će Crna Gora nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti i da će doprinijeti postizanju konsenzusa u okviru Alijanse.

Stoltenberg je kazao da Ivanović započinje mandat u ključnom periodu za evroatlantsku sigurnost i budućnost Alijanse, kada ruska invazija na Ukrajinu dodatno ističe važnost jedinstva saveznika i snažne posvećenosti implementaciji odluka sa samita u Viljnusu.

„Vjerujem da će, tokom Vašeg mandata, Crna Gora nastaviti da promoviše evroatlantske demokratske vrijednosti i da će doprinijeti postizanju konsenzusa u okviru naše, nikada snažnije i ujedinjenije Alijanse. Takođe, cijeniću Vašu podršku u pripremama za NATO samit u Vašingtonu, u julu naredne godine“, navodi se u čestitki.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Stoltenberg je u čestitki izrazio zadovoljstvo što će biti u prilici da se sa Ivanovićem susretne tokom NATO ministarskog samita, krajem mjeseca, u Briselu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije