fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaPokreću proceduru preispitivanja podrške Goluboviću

Pokreću proceduru preispitivanja podrške Goluboviću

Podgorica, (MINA) – Izvršni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Pljevlja, na danas održanoj sjednici, ogradio se od izjava i medijskih interpretacija predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, naglasivši kako je riječ o nedopustivoj izjavi u odnosu na dešavanja u gradu i na politiku koju zastupa ta stranka.

Kako je saopšteno, Izvršni odbor pljevaljskog DPS-a, ne slaže se sa Golubovićevim posljednjim izjavama i odlučio je da pokrene preispitivanje povjerenja Goluboviću pred Opštinskim odborom.

“Nastupi koji već u više navrata izazivaju uznemirenje javnosti, nikako ne korenspondiraju sa politikom i vrijednostima koje je u Crnoj Gori, a posebno u Pljevljima, promovisao i u najtežim vremenima odbranio upravo DPS, a predsjednici opština iz naših redova moraju biti najbolji reprezenti takve, nedvosmislene politike“, kaže se u saopštenju.

Oni su poručili da posebno žale zbog svih konotacija koje zadiru u osjećanje sugrađana i prijatelja iz redova manje brojnih naroda, i da DPS ostaje čvrsto na svojim stavovima očuvanja građanskog koncepta.

“DPS, kao partija koja je snažno okrenuta afirmaciji građanske politike, ni na jedan način neće tolerisati poruke koje se kose sa tim načelima. Iz tog razloga, Izvršni odbor DPS-a Pljevlja, donio je odluku, da Opštinski odbor, shodno odredbama Statuta, pokrene proceduru preispitivanja podrške Goluboviću“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su sjednici prisustvovali generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Predsjedništva Aleksandar Žurić i šef poslaničkog kluba Danijel Živković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...