fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaPeriod zastoja preokrenuti odlučnim koracima naprijed

Period zastoja preokrenuti odlučnim koracima naprijed

Podgorica, (MINA) – Period zastoja u evropskim integracijama Crne Gore potrebno je preokrenuti odlučnim koracima naprijed, poručeno je sa sastanka ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i šefice Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici Oane Kristine Pope.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da su se sagovornici saglasili da Crna Gora mora da pokaže posvećenost stvarnim reformama u ključnim oblastima da bi zauzela poziciju nespornog lidera u procesu evropskih integracija.

„Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnom političkom momentu i višestruko apostrofirano očekivanje da će dug period zastoja i nazadovanja u određenim oblastima Crne Gore u procesu evropskih integracija biti preokrenut odlučnim koracima naprijed u neophodne reforme“, kaže se u saopštenju.

Krivokapić je istakao da samo stvarnim rezultatima i ozbiljnom posvećenošću Vlade, posebno iz oblasti vladavine prava, može biti iskorišćena nova usredsređenost EU na Zapadni Balkan, a posebno na Crnu Goru kao potencijalno prvu sljedeću članicu Unije.

„Nikad negativniji izvještaj Evropske komisije, ali i izvještaji naših euroatlanskih partnera direktno su na štetu građana Crne Gore“, kazao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...