fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdluka vlasti u Pljevljima podstiče istorijski revizionizam

Odluka vlasti u Pljevljima podstiče istorijski revizionizam

Podgorica, (MINA) – Odluka novih vlasti u Pljevljima da promijene dan opštine nije zasnovana na argumentima i predstavlja grubi faksifikat prošlosti grada i agresivni revizionizam, smatraju u Centru za građansko obrazovanje (CGO).

Odbornici Skupštine opštine Pljevlja u četvrtak su podržali izmjene Statuta kojima je predviđeno da se Dan opštine, umjesto 20. novembra, obilježava 27. oktobra, kada se proslavlja i vjerski praznik Sveta Petka.

Iz CGO su kazali da očekuju da ta odluka neće dobiti verifikaciju od Vlade, jer bi to, kako su rekli, bio opasan presedan koji bi dalje podstakao istorijski revizionizam, radikalizam i ekstremizam u crnogorskom društvu.

„Glas za uvođenje vjerskog praznika kao dana te opštine nije ništa drugo nego glas za rušenje građanskog principa i svjesno ugrožavanje multikulturalnog karaktera i vjerskog sklada u tom gradu“, naveli su iz te nevladine organizacije na društvenoj mreži X.

Oni su rekli da je to, takođe, glas otklona prema herojima antifašističke borbe, koja je sastavni dio građanskog bića Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Uhapšena osumnjičena za trgovinu ljudima * Podgorica, (MINA) – Policijski službenici uhapsili su B.R. (28) koja...