fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilović: BiH može da računa na pomoć Crne Gore na EU putu

Milović: BiH može da računa na pomoć Crne Gore na EU putu

Podgorica, (MINA) – Bosna i Hercegovina (BiH) može da računa na pomoć Crne Gore na putu evropskih integracija, poručio je ministar pravde Andrej Milović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Milović je, na ministarskoj konferenciji u Sarajevu, naglasio da je Crna Gora spremna da podijeli svoja iskustva, pruži podršku i saradnju kako bi BiH što uspješnije savladala izazove na putu evropskih integracija.

„BiH je naša bratska država, a naš zajednički cilj je članstvo u Evropskoj uniji (EU), i u tom smislu Crna Gora će biti čvrst i pouzdan partner i saveznik BiH“, rekao je Milović.

Milović je, kako su naveli iz Ministarstva pravde, učestvovao kao jedan od glavnih panelista na Ministarskoj konferenciji na temu pregovora o pristupanju država Zapadnog Balkana EU.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je ta važna konferencija fokusirana na pregovaračko poglavlje 23 – Pravosuđe, borbu protiv korupcije i temeljna prava, kao i na preostale korake do te faze.

„Tokom panela, Milović je izložio iskustva Crne Gore u vezi s pregovaračkim poglavljem 23, naglašavajući ostvarene rezultate u reformi pravosudnog sistema i borbi protiv korupcije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Milović istakao izazove s kojima se Crna Gora suočava na putu ka članstvu u EU, kao i strategije za prevazilaženje tih prepreka.

„U svom obraćanju, ministar je posebno naglasio važnost regionalne saradnje i razmjene najboljih praksi između država Zapadnog Balkana“, rekli su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Njemačka izborila četvrtfinale

Podgorica, (MINA) - Fudbalska reprezentacija Njemačke plasirala se u četvrtfinale šampionata Evrope. Njemačka je večeras...