fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaKrivokapić: Zatekli smo bezakonje i tihu opstrukciju

Krivokapić: Zatekli smo bezakonje i tihu opstrukciju


Podgorica, (MINA) – Aktuelna Vlada do dolasku na vlast zatekla je bezakonje i tihu opstrukciju, saopštio je danas, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, na svečanosti povodom obilježavanja prve godine rada Vlade, rekao da više nema povratka na staro i političkog resetovanja.

Krivokapić je rekao da su po dolasku na vlast zatekli bezakonje, tihu opstrukciju, „od zarobljene države još zarobljenije pravosuđe“, nepotizam, praznu kasu.

„Vični, koji nas danas kritikuju, ostavili su nas bez jednog jedinog ugovora za nabavku vakcina. To je nedopustivo ako brinete o svojim građanima“, naveo je Krivokapić.

On je dodao da će građani najbolje da kažu da li je neko brinuo o njima u prethodnom vremenskom periodu.

Prema njegovim riječima, za razliku od prethodnog vremena, nema više progonjenih.

„Nema onih koji iskazuju različite stavove protiv bilo koga, pa bivaju procesuirani zbog objava na Fejsbuk /Facebook/ stranicama, nema progona sveštenstva“, dodao je Krivokapić.

On je rekao da je skup znanja i umijeća rezultirao najvažnjijim – domaćinskim i odgovornim ponašanjem.

„Nama u centru svih zbivanja nije politika, niti pojedinac iz politike, nama su u centru zbivanja svi građani u svakom kutku Crne Gore“, istakao je Krivokapić.

On je kazao da su imali dva krizna trenutka, a jedan se odnosio na odluku da se poštuje sporazum koji je potpisan 8. septembra prošle godine.

Krivokapić je naveo da su se opredijeli da Tužilački savjet prvo ima preporuke Venecijanske komisije, pa onda da se krene u donošenje tužilačkog zakona.

“Sada se vidi koliko je politička igra prisutna u tome. Jer matematički to ne zavisi od jednog čovjeka, kao što se građanima predstavlja, to se može uraditi u svakom trenutku, ali nedostatak političke volje nije želio da se ovaj problem riješi”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da se desio još jedan težak trenutak.

“Nije lako vaš izbor smijeniti. To smo uradili isključivo da bismo iskazali da je sporazum nama zakon, da bi se pokazalo da ono što potpišemo i poštujemo”, naveo je Krivokapić.

On je, govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, podsjetio na najveću zapljenu kokaina u istoriji Balkana i zabranu skladištenja duvanskih proizvoda na teritoriji slobodne zone Luke Bar.

“Nije se desilo nijedno ubistvo tokom ove Vlade, koje se ranije svakog mjeseca dešavalo, u obračunu različitih klanova”, naveo je Krivokapić.

On je kazao da im stalno pregovaraju da su se bavili crkvom i religijom.

“Pa ne bismo imali takve rezultate da smo samo to radili. Oni koji su to postavili kao temu, postavili su je jer zluradost vlada Crnom Gorom. Ti koji to rade, ne misle dobro narodu”, rekao je Krivokapić.

Govoreći o programu Evropa ovdje, on je naveo da će se odnositi na jačanje administrativnih kapaciteta, koji će prevashodno biti vezani za vladavinu prava i borbu protiv oganizovanog kriminala i korupcije.

Vlada, kako je dodao Krivokapić, ne uzima, već daje.

“Daje ono što može, znanje, umijeće i žrtvu u svakodnevnom radu. To je borba za budućnost Crne Gore”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da Vlada ne nudi politike, već programe za boljitak Crne Gore.

“I zato smo neprijatelji bukvalno skoro svim političarima. Vlada je pokazala da je program značajniji od politike”, naveo je Krivokapić.

On je zahvalio svim ministrima, državnim sekretarima, službenicima, svima koji su podržali Vladu, ali i onima koji su se protivili.

On je rekao da očekuje da će Tužilaštvo i sudstvo “da se pokrenu iz močvare u koju ih je neko uveo, jer bez toga ne možemo ići svi zajedno naprijed”.

Najčitanije

Mijač i Mraković bez medalje

Podgorica, (MINA) – Crnogorski kataši, Vladimir Mijač i Mila Mraković, bez medalje završili su...