fbpx
NaslovnicaCrna GoraDukaj: Opština Gusinje orijentisana na svoje građane

Dukaj: Opština Gusinje orijentisana na svoje građane

Podgorica, (MINA) – Opština Gusinje je orijentisana na svoje građane, što tu opštinu čini idealnim mjestom za podizanje porodice, rekao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Dukaj je čestitao Dan opštine Gusinje građanima i lokalnom rukovodstvu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave (MJU), Dukaj je rekao da je Opština Gusinje danas jedna od najaktivnijih opština u Crnoj Gori i da će velike investicije u infrastrukturni razvoj još bolje povezati sva naseljena mjesta.

“Ali i prirodne ljepote i jedinstvene resurse ove opštine sa nacionalnom i regionalnom turističkom mrežom, učinivši ih dostupnima, a samim tim pogodnima, ne samo za povremeni dolazak u turističkom smislu, nego i za život”, dodao je Dukaj.

Prema njegovim riječima, Opština Gusinje je orijentisana na svoje građane, što tu opštinu čini idealnim mjestom za podizanje porodice.

“U tom aspektu, vrijedi izdvojiti projekat „Gusinje Zero Waste City“, koji ova opština u potpunosti podržava kako bi se smanjila količina plastične ambalaže”, kazao je Dukaj.

Očuvanje ekologije i životne sredine u Gusinju, kako je dodao, aktivnost je koju svi moraju promovisati, kako na državnom tako i na lokalnom nivou.

Dukaj je kazao da Opština Gusinje podržava i svoje mlade na sve načine, od stipendiranja studenata do stručne i administrativne podrške.

“MJU nastavlja sa podrškom opštini Gusinje u pogledu reforme javne uprave, kao i u uspostavljanju informacionih sistema i elektronskih servisa, u skladu sa najsavremenijim tehnologijama i međunarodnim standardima”, rekao je Dukaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...