fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoCrnogorska i albanska policija zaplijenile 430 kilograma kokaina

Crnogorska i albanska policija zaplijenile 430 kilograma kokaina


Podgorica, (MINA) – U zajedničkoj akciji Albanije i Crne Gore zaplijenjeno je 430 kilograma kokaina i uhapšeno deset albanskih državljana zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Uprave policije su objasnili su da je to zajednička akcija njihovih i službenika Uprave prihoda i carina (UPC), kao i albanske policije, rađena u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom Crne Gore i nadležnim državnim tužilaštvom Albanije.

Kako su naveli, riječ je o višemjesečnoj međunarodnoj aktivnosti kodnog naziva Port u Crnoj Gori, odnosno Konsistenca u Albaniji.

“Akcija je rezultirala zapljenom oko 430 kilograma kokaina i hapšenjem deset državljana Albanije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, ulična vrijednost zaplijenjenog kokaina je 40 miliona EUR, a zaplijenjena su i po tri pištolja i automatske puške, zatim veća količina municije, tri vozila i oko 20 hiljada EUR.

Iz policije su rekli da je 7. jula u Luku Bar iz kolumbijske luke Buenaventura brodom „Monte Cervino“ dopremljen kontenjer u kojem se nalazilo organsko đubrivo raspoređeno na 20 paleta.

Taj tovar je, kako su kazali iz policije, kroz Crnu Goru bio u tranzitu, a krajnja destinacija bila je Albanija.

“Službenici Uprave prihoda i carina su na osnovu svojih carinskih ovlašćenja otvorili kontejner i istovarili robu. Na licu mjesta sa raspoloživom opremom nijesu mogli utvrditi tačan hemijski sastav pristigle robe o čemu su obavjestili službenike Uprave policije”, rekli su iz policije.

Oni su naveli da su njihovi službenici, nakon što je Forenzički centar utvrdio hemijski sastav, u saradnji sa albanskom policijom, a u koordinaciji državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i nadležnog tužioca Albanije, sprovodili mjeru tajnog nadzora – praćenje prevoza i isporuke predmeta krivičnog djela, odnosno kontrolisanu isporuku.

“Ta aktivnost je juče, uz aktivno učešće pripadnika crnogorske policije, rezultirala zapljenom 595 džakova organskog đubriva, za koje se osnovano sumnja da se u njima nalazi oko 430 kilograma opojne droge kokain i hapšenjem deset osoba na teritoriji Albanije, dok se određeni broj osoba još uvjek potražuje”, rekli su iz policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...