fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošnjačko vijeće pozdravilo odluku o produženju roka za popis stanovništva

Bošnjačko vijeće pozdravilo odluku o produženju roka za popis stanovništva

Podgorica, (MINA) – Bošnjačko vijeće (BV) pozdravilo je odluku Monstata i Vlade o produženju roka za popis stanovništva do 28. decembra, navodeći da je to mudra i svrsishodna odluka.

Iz BV rekli su da je važno je da smanjeni broj potpisivača uspješno završi popisivanje i da privremeno odsutni dođu u svoja prebivališta i iskoriste svoje zakonsko pravo da budu popisani.

„Cijenimo da je riječ o mudroj i svrsishodnoj odluci nadležnih institucija, koja je još jednom potvrdila visok stepen saradnje vijeća manjebrojnih naroda sa Vladom“, kaže se u saopštenju BV.

Oni su kazali da realni razlozi koje su iznijeli kada su predložili taj datum počivaju u činjenici da će, tokom božićnih i pred novogodišnje praznike, značajan broj građana koji su privremeno odsutni rade u zemljama Zapadne Evrope biti kod svojih porodica, u mjestima gdje inače žive u Crnoj Gori.

„Bila bi velika nepravda kada bi ostali nepopisani ljudi koji su, zbog potreba posla, tokom godine, borave u inostranstvu, a sva njihova imovina i veći dio familije su u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Iz BV su rekli da je u nekim opštinama, zbog nedostatka popisivača, kao i zbog razuđenosti terena, i loših vremenskih uslova bilo neophoodno produženje procesa popisivanja.

BV je apelovalo na građane, na pripadnike bošnjačkog naroda, kao i svih ostalih naroda, da se na popisu slobodno iskažu.

„Isto tako, apelujemo i na naše sunarodnike, koji su privremeno odsutni iz mjesta prebivališta i borave u inostranstvu da koriste svoje zakonsko pravo do 28. decembra, da makar jedan član porodice bude na adresi u Crnoj Gori i popiše sebe i članove  porodice“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...