fbpx
NaslovnicaCrna GoraBogdanović: Vladi zaustaviti vrijeme trajanja

Bogdanović: Vladi zaustaviti vrijeme trajanja

Podgorica, (MINA) – Vladi treba zastaviti vrijeme trajanja, ocijenio je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović, dodajući da Crna Gora ne pripada onima koji bi voljeli da je ne bude, da ona nije suverena i građanska država.

On je to kazao da jučerašnjoj devetoj Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a u Baru na kojoj je izabran novi saziv Opštinskog odbora.

“Odbor će osim novoizabranih 105 članova činiti i odbornici naše partije iz Skupštine opštine Bar kao i članovi koji su to po svojoj funkciji, sveukupno njih 17”, rekli su iz DPS-a.

Konstatovano je da DPS, kao svojevrstan politički brend, predstavlja partiju koja je snažila imidž svih ovih 30 godina i konstantno se nadgrađivala.

“Zato je sada neophodno napraviti završni korak, kojim će se počevši od lokalnog nivoa doći do suštinskih vrijednosti koje su ključne za prosperitet naših građana. Takođe, na taj način će se obezbijediti kontinuitet u radu, superiornost i konzistentnost naše politike”, kaže se u saopštenju.

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović rekao je da Crna Gora pripada svima, svakoj vjeri, svakom narodu i konfesiji, i da ne pripada jedino onima koji bi, kako je rekao, da je ne bude, koji bi voljeli da ona nije suverena, da nije građanska država, i da ne teži evropskim vrijednostima života.

Govoreći o radu Vlade, Bogdanović je kazao da “treba da joj zaustavimo vrijeme trajanja mandata”.

“Ovoj Vladi treba da pokažemo da smo mogli bolje i da u narednom periodu ne želimo da napravimo nijednu grešku koja će nas dovesti do ovog sunovrata u kojem se Crna Gora našla i koji Crna Gora prolazi”, dodao je on.

Bogdanović je kazao da se iz tog razloga mora pokazati više entuzijazma u redovima DPS-a i imati veći kritički osvrt u odnosu na ono što radi konkurencija, i da na taj način kao odgovorna partija i na lokalnim nivoima nude određena rješenja.

Šef Kluba poslanika DPS-a Danijel Živković je rekao da se Crna Gora našla pred potpunim beznađem prethodnih godinu dana od onih koji su 30 godina čekali svoju šansu ali, kako je dodao, ne da bi vodili društvo i državu naprijed nego da bi još snažnije izrazili mržnju prema DPS.

“Zbog svih uspjeha koje smo postizali na državnom i međunarodnom nivou, aktuelna vlast danas svu mržnju veoma intenzivno upućuje prema nama, svojim političkim neistomišljenicima”, kazao je Živković.

On je rekao da vjeruje da će DPS odnosom pokazati da se mentalitetski, civilizacijski, ljudski, moralno i karakterno razlikuje od političke konkurencije.

“Da smo bolji od njih, da ćemo se vratiti na poziciju vlasti i da ćemo u naredom periodu još bolje i kvalitetnije voditi našu državu putem prosperiteta”, rekao je Živković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...