fbpx
NaslovnicaCrna GoraBogdanović: Pokušaj rušenja ustavnog poretka

Bogdanović: Pokušaj rušenja ustavnog poretka

Podgorica, (MINA) – Traženje mandatara za sastav nove vlade mimo predviđenog roka pokušaj je rušenja ustavnog poretka, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako je kazao generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, ukoliko u crnogorskoj politici treba tražiti primjer licemjerja, neodgovornosti i kukavičluka, onda je teško otići bilo gdje drugo u odnosu na dio stare većine.

On je rekao da je stara većina blefirala sve do isteka roka kako postoji “verbalna“ podrška imaginarne većine mandataru, i da u vremenskom okviru koji je predviđen Ustavom nijesu ponudili potpise na vidjelo.

“Zašto? Neka to vide između sebe. Tek je jasno da su zakasnili, a Ustav i predsjednik mogu biti “krivci“ jedino zato što nijesu predvidjeli mogućnost da neko zaboravi koji je datum”, rekao je on.

Bogdanović je ocijenio da “sada imamo pokušaj rušenja ustavnog poretka – tako što se traži mandatar mimo predviđenog roka”.

“Naravno da je u pitanju potpuni nonsens, kao očajnički pokušaj luzera da zamažu oči javnosti i navodno predstave kako među njima ipak postoji kohezioni faktor. Kasno su se sjetili – skoro čitava 24 sata po isteku roka”, kazao je Bogdanović.

On je dodao da su prije toga dane trošili govoreći o “većini“, a priželjkujući da je ne bude.

“Danas već govore o “parlamentarnoj većini“, i sami svjesni da su – promjenljiva većina. Kome to nije jasno, neka se samo sjeti kako je ta “većina“ funkcionisala od 2020. godine do danas”, rekao je Bogdanović.

On je kazao da je apsurdno da o državnom udaru govori neko ko stoji iza stvarnog pokušaja državnog udara, o kome, kako je dodao, ovih dana relevantni mediji širom svijeta naširoko izvještavaju da je plaćenik Kremlja.

“I taj bi danas da uđe u vladu u jednoj članici NATO-a, pa još morališe i drugima drži lekcije”, naveo je Bogdanović.

On je rekao da se vidi da i među “starom“ većinom postoje oni koji su prozreli kakvim se nečasnim radnjama pojedini služe.

“Tako da su maske pale i više nema ničega nejasnog, ni nama, ni njima”, kazao je Bogdanović.

On je poručio da ovog puta bježanja nema i da su izbori tu.

“Pa ćemo se izmjeriti ko koliko vrijedi”, zaključio je Bogdanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije