fbpx
NaslovnicaMina SportVukićeviću novi mandat

Vukićeviću novi mandat

Podgorica, (MINA) – Profesor Budimir Vukićević i naredne četiri godine biće na čelu Crnogorskog školskog sportskog saveza, odlučila je Skupština te asocijacije.

Vukićević, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju, bio je jedini kandidat, a dobio je jednoglasnu podršku delegata.

Izabran je i novi Upravni odbor, u koji je, uz dosadašnje članove Jovana Lepetića, Slavku Maksimović i Luku Lagatora, novi član postao Bojan Baranin.

Na Skupštini su jednoglasno usvojenii Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za prošlu i Program rada i finansijski plan i Kalendar takmičenja za 2023. godinu.

Vukićević se zahvalio na povjerenju i obećao da će se i naredne četiri godine boriti da Crnogorski školski sportski savez kao i školski sport dobiju što bolji status u Crnoj Gori.

“Školski sport mora imati svoj status kao i podršku od nadležnih ministarstva, kao i krovne institucije za sport u Crnoj Gori. Želja mi je da nastavimo sa dobrim radom, da širimo naše postojeće programe i pokrećemo nove u cilju da okupimo i animiramo što veći broj djece”, kazao je Vukićević.

On očekuje dobru saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih, Ministarstvom prosvjete, lokalnim samoupravama, a sve u cilju omasovljavanja školskog sporta i nalaženja zajedničkih rješenja kako bi se sistem takmičenja još više uzdigao i podigao na još veći nivo

“Program rada za narednu godinu je izuzetno obiman a realizacija istog zavisiće od sredstava koje dobijemo od Ministarstva sporta i mladih”, rekao je Vukićević.

Na skupštini je zaključeno da ima dosta prostora za unapređenje školskog sporta, a prevashodno kada je u pitanju zdravstvena zaštita djece i omladine koji se bave školskim sportom.

Upućen je apel nadležnim organima da se pronađe model i donesu podzakonska akta kada je u pitanju zdravstvena zaštita mladih sportista.

Vukićević je, nakon završetka radnog dijela Skupštine, uručio pehare najboljim školskim sportskim društvima – školama za postignute rezultate na Školskim sportskim igrama u 2022. godini.

Kao sveukupni pobjednik na 39. Školskim sportskim igrama nagrađeno je Školsko sportsko društvo Stefan Mitrov Ljubiša iz Budve, koje je do pobjedničkog pehara stiglo osvajanjem prvog mjesta u malom fudbalu, basketu tri na tri i odbojci za dječake i drugog mjesta u malom fudbalu za djevojčice.

Pehar sveukupnom pobjedniku na Školskim sportskim igrama za srednje škole uručen je Gimnaziji Niko Rolović iz Bara, čiji su učenici osvojili prva mjesta u atletici u obje konkurencije, rukometu i odbojci u muškoj i druga mjesta u rukometu i odbojci u konkurenciji učenica.

Za ostvarene rezultate na Školskim sportskim igrama za učenice i učenike petih i šestih razreda nagrađeno je Školsko sportsko društvo Dašo Pavičić iz Herceg Novog, čiji su takmičari osvojili prva mjesta u basketu tri na tri u obje konkurencije, i mini rukometu za djevojčice.

Za postignute rezultate na međunarodnom takmičenju uručeno je priznanje Srednjoj mješovitoj školi Vuksan Đukić iz Mojkovca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...