fbpx
NaslovnicaMina SportUspjesi i medalje rezultat ozbiljnog rada

Uspjesi i medalje rezultat ozbiljnog rada

Podgorica, (MINA) – Rezultati karatista Gorštaka pokazuju da se u klubu ozbiljno radu, da imaju veliki potencijal i da se od njih mogu očekivati još značajniji rezultati u klupskom i reprezentativnom kimonu, saopšteno je iz kolašinskog karate kluba.

Navodi se da je fokus na Prvenstvu Evrope za kadete i juniore, koje će početkom naredne godine biti održano u Gruziji.

Saopšteno je da su u kolašinskom klubu ponosni na rezultate svojih takmičara u 2023. godini na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

“Na svim turnirima u Crnoj Gori u 2023. godini bili smo među tri prvoplasirana kluba u generalnom plasmanu. Kao kruna velikog rada došao je rezultat na Prvenstvu Balkana, prošlog vikenda u Baru”, navodi se u saopštenju Karate kluba Gorštag dostavljenom agenciji MINA.

Takmičari Gorštaka u kimonu sa crnogorskim grbom osvojili su sedam medalja – četiri zlatne i tri bronzane.

“To je ujedno i najviše medalja od svih klubova iz Crne Gore koji su imali svoje takmičare u reprezentaciji na tom šampionatu”, rekao je Vlahović.

Zlatne medalje u Baru osvojili su Milovan Janković (kate, 2014), Lazar Rakočević (do 52, 2011), Luka Đuric (do 47, 2011) i Ivona Vlahović (preko 54, 2010), a bronzane Monika Dulović (do 37, 2013),
Uroš Samardžić (do 45, 2013) i Nemanja Dožić (do 40, 2012).

Iz kolašinskog kluba poručili su da rezultati dobijaju na značaju imajući u vidu malu bazu i uslove u kojima rade.

“Treniramo u učionici stare škole od 30 kvadrata, koja treba da se tokom ove godine rekonstruiše i pretvori u muzej. Ostajemo bez krova nad glavom”,
navodi se u saopštenju.

Kao jedini izlaz navode završetak sale za borilačke sportove.

“Nadamo se da ćemo tokom ljeta, u saradnji sa Opštinom Kolašin i Ministarstvom sporta i mladih, završiti salu za borilačke sportove, kako bi konačno imali uslove za normalan rad sa djecom. Kolašin bi sa tim projektom postao trenažni centar borilačkih sportova”, stoji u saopštenju Karate kluba Gorštak.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije