fbpx
NaslovnicaMina SportU časopisu MJSSM objavljeno 78 naučnih radova sa CSA konferencije u Dubrovniku

U časopisu MJSSM objavljeno 78 naučnih radova sa CSA konferencije u Dubrovniku

Podgorica, (MINA) – Časopis Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM) u najnovijem broju objavio je 78 naučnih radova koji su predstavljeni na jubilarnoj, 20. međunarodnoj konferenciji Crnogorske sportske akademije (CSA) u Dubrovniku, saopštilo je uredništvo tog stručnog lista.

Navodi se da se MJSSM nalazi u najčitairanijoj i najznačajnijoj svjetskoj naučnoj čitatnoj bazi WOS.

Radove potpisuju po jednom ili više puta na stotine autora sa značajnih univerziteta iz 29 država i sa više kontinenata.

Urednici tog izdanja su Duško Bjelica sa Univerziteta Crne Gore, Damir Sekulica sa Sveučilišta i Splita i Maja Pajek sa Univerziteta iz Ljubljane.

“Teme jubilarne naučne konferencije koja je imala i zapaženu doktorsku školu iz oblasti sportskih nauka sa devet izabranih predavača, čak osam plenarnih predavača u glavnim sesijama i dva work šopa predstavljene su pod motom Sport, fizička aktivnost i zdravlje – savremene perspektive”, kazao je predsjedavajući naučne konferencije Duško Bjelica.

Partneri tog prestižnog naučnog skupa Crnogorskoj sportskoj akademiji bili su Koneziolški fakultetu sa Sveučilišta u Splitu i Zagrebu, Fakultet sporta Univerziteta u Ljubljani, Crnogorski olimpijski komitet i FIEPS Evrope.

Konferencija CSA je bila na programu Evropskog koledža sportskih nauka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijski karavan startuje u ponedjeljak sa Cetinja

Podgorica, (MINA) - Olimpijski karavan, tradicionalna manifestacija kojom se najavljuje početak Olimpijskih igara, zvanično...