fbpx
NaslovnicaMina SportSportskim organizacijama više od 332 hiljade EUR

Sportskim organizacijama više od 332 hiljade EUR

Podgorica, (MINA) – Vlada je, na predlog Ministarstva sporta i mladih, zadužila Ministarstvo finansija da iz tekuće budžetske rezerve preusmjeri 332,9 hiljada EUR na raučune crnogorskih sportskih organizacija.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o potrebi pomoći nacionalnim sportskim savezima, zbog stvaranja što boljih uslova za crnogorske sportiste.

Iz Ministarstva sporta i mladih saopštili su da će Šahovski savez Crne Gore dobiti 15 hiljada EUR, Vaterpolo i plivački savez (VPSCG) 60 hiljada, a Specijalna olimpijada Crne Gore deset hiljada EUR.

Crnogorski jedriličarski savez Vlada će pomoći sa 30 hiljada EUR, Gimnastički savez sa 8,4 hiljade, a Vaterpolo plivački klub “Primorac” sa 20 hiljada EUR.

Atletski savez Crne Gore dobiće 45 hiljada EUR, a Vlada će Crnogorskom olimpijskom komitetu pomoći sa 144,5 hiljada EUR.

Iz Ministarstva su kazali da su im se te organizacije obratile za organizaciju i učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima, za ovu kalendarsku godinu.

Objašnjeno je da se Šahovski savez obratio za organizaciju evropskog ekopmog prvenstva, a VPSCG za realizaciju redovnih aktivnosti, kao i Specijalna Olimpijada, Primorac i Atletski savez.

„Crnogorski jedriličarski savez tražio je pomoć povodom učešća na međunarodnim sportskim takmičenjima“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Ministarstvo odobrilo pomoć COK-u u cilju finansiranja učešća Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Dodaje se da će gimnastički savez Vlada pomoći povodom učešća na takmičenju u Bakuu u novembru ove godine.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je da je u prethodnom periodu taj Vladin resor podržao brojne nacionalne sportske saveze.

„Nastavljamo sa dosadašnjom praksom pomoći sportskim organizacijama, u cilju otvaranja prostora da se pomogne svim sportskim organizacijama kojima smo u prilici da pomognemo, a gdje prije svega postoji objektivna potreba“, poručio je Lalošević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije