fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra start turnira PG ping pong - tenis stoni u tvojoj zoni

Sjutra start turnira PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni

Podgorica, (MINA) – Kvalifikacionim turnirom u
Njegoševom parku sjutra će početi serija stonoteniskih turnura za građane Podgorice, pod nazivom PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni, saopštili su organizatori – Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada i Stonoteniski klub Spin.

Navodi se da je u muškoj konkurenciji prijavljen maksimalan broj – 16 takmičara, a u ženskoj deset takmičarki.

Planirano je da bude održano osam individualnih kvalifikacionih turnira (po četiri za muškarce i žene), na četiri vanjske lokacije u gradu gdje su instalirana po dva stola za stoni tenis, na kojima će se takmičiti po 16 takmičara, podijeljenjih u četiri grupe.

U grupnoj fazi učesnici će se nadmetati po sistemu “svako sa svakim” na jedan dobijeni set do 15 poena, nakon čega će se po dva najbolja iz svake grupe plasirati u četvrtfinale.

Biće odigrana samo jedna eliminaciona runda, nakon koje će po četiri najbolja takmičara, odnosno takmičarke, izboriti prolaz na završni događaj.

Finalni turnir će biti ekipnog karaktera: po završetku kvalifikacionih takmičenja, organizatori će upriličiti žrijeb, putem kojeg će se formirati osam ekipa sa po četiri člana (dva muškarca i dvije žene).

Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe po četiri, takmičiće se “svako protiv svakoga”, a po dvije najbolje plasiraće se u polufinale.

Potom će biti održan meč za treće mjesto i veliko finale.

Nagradni fond manifestacije iznosiće hiljadu EUR.

Ekipa koja osvoji prvo mjesto dobiće 500, druga 300, a treća 200 EUR.

Pravo da se prijave za nastup na kvalifikacionim turnirima imaju svi građani i građanke koji imaju 16 godina (i stariji), uz uslov da se ne nalaze na domaćim i/ili internacionalnim stonoteniskim rang listama.

Početak turnira u muškoj konkurenciji planiran je za deset, dok je dva i po sata kasnije predviđen ženski dio takmičenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije