fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaSjutra start Superkupa ABA lige

Sjutra start Superkupa ABA lige

Podgorica, (MINA) – Podgorica će od 18. do 20. septembra biti domaćin Superkupa ABA lige, na kojem će nastupiti osam klubova učesnika regionalnog takmičenja.

Budućnost Voli će u četvrtfinalu, sjutra u 18 sati, igrati protiv Zadra, dok će tri sata kasnije početi duel SC Derbija i FMP-a.

Turnir će u podne otvoriti Cedevita Olimpija i Igokea, dok je za 15 sati zakazan duel Partizana i Mege.

Polufinalni dueli na programu su u utorak, dok će osvajač trofeja biti poznat u srijedu.

Budućnost nema trofej Superkupa, a dva puta igrala je finale (sezone 2017/18 i 2018/19).

Tim Petra Mijovića je u dosadašnjem toku pripremnog perioda odigrao pet kontrolnih mečeva, dva puta je pobijedio Borac iz Čačka i jednom Split, a na Memorijalu “Mirza Delibašić” u Sarajevu je u finalu poražen od Cibone, nakon što je u polufinalu bio bolji od Širokog.

Budućnost je ljetos promijenila skoro cijeli tim, a iz prošlosezonskog ostali su samo kapiten Petar Popović, Aleksa Ilić, Marko Jagodić-Kuridža i Kameron Rejnolds.

Iz komšijskog SC Derbija su stigli Flečer Megi i Andrija Slaković, a pojačanja su i Vladimir Mihailović, Andrija Grbović, te Amerikanci Kolbi Ros, Marvin Džon, Džakori Vilijams, Mekinli Rajt i Alerik Frimen, koji će zbog povrede preskočiti Superkup.

Mijović je kazao da njegov tim Superkup dočekuje u radnom raspoloženju, sa problematikom kasnog priključivanja određenog broja igrača koji nije mali.

“Sa određenim ambicijama ulazimo u taj turnir, ali isto tako i sa namjerom da nam posluži kao priprema onog što je najvažnije, a to je da spremni dočekamo 30. septembar i prvo kolo ABA lige, kao i tri dana kasnije prvo kolo Eurokupa”, rekao je Mijović.

Govoreći o Zadru, on je istakao da je hrvatski tim zadržao sve nosioce igre i da je veoma malo mijenjao strukturu tima.

“Biće to teška i zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro vođena i koja ima dosta kvaliteta, a koju predvodi Luka Božić. Mi imamo zadatak da ispunimo određene ciljeve na utakmici, da damo sve od sebe, sa ambicijom da se plasiramo u polufinale”, rekao je trener Budućnost Volija Petar Mijović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije, budva, lokalni izbori, bezbjednosno stanje

Uprava policije: Izborni dan u Budvi protiče bez bezbjednosnih problema

Podgorica, (MINA) - Izborni dan u Budvi protiče bez bilo kakvih bezbjednosnih problema, kazali...

Nasdaq profitirao