fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra start EP u karateu

Sjutra start EP u karateu

Podgorica, (MINA) – Seniorsko prvenstvo Evrope u karateu, 58. po redu, zvanično će početi sjutra u španskoj Gvadalahari, a crnogorski karate predstavljaće 22 takmičara – 14 u borbama i osam u katama.

Sjutra, prvog takmičarskog dana, nastupiće osam crnogorskih karatista.

U borbama na tatami će Nemanja Mikulić (do 75), Nikola Malović (do 84), Nemanja Jovović (preko 84), Ksenija Rajović (do 61), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68).

U katama pojedinačno takmičiće se Biserka Radulović i Vladimir Mijač.

Karatisti su na kontinentalnim šampiontima u seniorskoj konkurenciji, u kimonu sa crnogorskim grbom, do sada osvojili 11 medalja – dvije srebrne i devet bronzanih.

Srebrni medalje osvojili su muški tim u borbama 2021. u Poreču i Mario Hodžić 2019. u Gvadalahari, koji ima i bronzanu medalju, dvije godine ranije, u turskom Koćeliju.

Srebrni tim, osim Hodžića, činili su i Nenad Dulović, Nikola Malović, Predrag Smolović, Balša Miličković i Andrija Fatić.

Bronzanim odličjem mogu se pohvaliti i Jelena Maksimović (2014. i 2021), Dragana Konjević (2016), Marina Raković (2012, 2013. i 2015), Nikola Malović (2019) i ženski kata tim u sastavu Milena Milačić, Tijana i Biserka Radulović (2007).

Gvadalahara će treći put u posljednjih deset godina biti domaćin velikog međunarodnog karate takmičenja, a na prethodna dva crnogorski karatisti bili su na pobjedničkom postolju.

Na Svjetskom prvenstvu 2013. godine, Mario Hodžić je postao kadetski prvak svijeta.

Finalista je bio i šest godina kasnije na seniorskom prvenstvu Evrope, ali je morao da se zadovolji srebrnim odličjem, dok je Malović bio bronzani.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije