fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra prvenstvo za osobe sa invaliditetom

Sjutra prvenstvo za osobe sa invaliditetom

Podgorica, (MINA) – Prvenstvo Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom biće održano sjutra u Baru, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Najavljeno je učešće oko 30 takmičara u kategorijama 11-13 (osobe bez i sa smetnjama vida), 31-38 (osobe sa cerebralnom paralizom), 40-47 (osobe niskog rasta i osobe sa amputacijom) i 51-57 (osobe sa povredom kičme).

Biće organizovani i sportsko-rekreativni susreti osoba sa invaliditetom u disciplinama navlačenje konopca i skok u dalj.

“Prvenstvo se organizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, u okviru Evropske nedjelje sporta, čiji su osnovni ciljevi usmjereni na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na starost, fizičku spremnost, ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i na edukaciju građana o zdravom načinu života”, saopšteno je iz POK-a.

Početak manifestacije zakazan je za 13 sati na atletskom stadionu Sportsko-rekativnog centra Topolica u Baru.

Organizatori takmičenja su POK, Savez slijepih Crne Gore, uz tehničku organizaciju atletskog kluba OSI Vihor iz Podgorice.

“Prvenstvo Crne Gore za osobe sa invaliditetom finansira se po programu Paraolimpijskog komiteta Crne Gore za 2022. godinu koji je podržan od Ministarstva sporta i mladih”, saopšteno je iz POK-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije