fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra dan inkluzivnog plivanja

Sjutra dan inkluzivnog plivanja

Podgorica, (MINA) – Podgorički plivački klub Mako sjutra će, povodom međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, organizovati manifestaciju Dan inkluzivnog plivanja /Open swiming day/, saopštili su organizatori.

Navodi se da je cilj manifestacije promovisanje važnosti inkluzije i sporta za sve građane sa posebnim fokusom na lica sa invaliditet.

“To je prilika da kroz inkluzivni pristup plivanje i igre u vodi učestvuju svi bez diskriminacije – djeca sa invaliditetom, sa teškoćama i smetnjama u razvoju, roditelji djece sa invaliditetom, građani i djeca bez invaliditeta”, piše u saopštenju.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom svake godine obilježava 3. decembra.

“To je dan koji je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila 1992. godine i ima za cilj promovisanje razumijevanja pitanja invalidnosti i podrške za dostojanstvo, poštovanje ljudskih prava i jednakosti ovih lica sa dugim građanima”, piše u saopštenju.

Navodi se da su Ujedinjene nacije ove godine, kao jednu od tema za inkluzivni razvoj osoba sa invaliditetom, prepoznale sport – “kao primjer sektora u kojem se svi aspekti spajaju”.

“Tim povodom NVO Mako, u saradnji sa Plivačkim klubom osoba sa invaliditetom Mako i Paraolimpijskim komitetom i podršku Glavnog grada i Sportskih objekata, organizuje Open swiming day.

Manifestacija na bazenu Sportskog centra Morača počeće u 13 sati i 30 minuta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije