fbpx
NaslovnicaMina SportRaković zlatna u Veneciji

Raković zlatna u Veneciji

Podgorica, (MINA) – Kadetska reprezentativka Crne Gore Una Raković osvojila je zlatnu medalju na turniru svjetske Lige mladih u Veneciji.

Ona je danas u finalnom meču kategorije do 54 kilograma pobijedila Slovakinju Aleksandru Zumerovu
6:3.

Članica Omladinca u grupi je eliminisala Slovakinju Lenku Maličarekovu 9:3, Engleskinju Terezu Šejn Entoni 4:0, Njemicu Noru Simon 4:0 i Španjolku Leri Mesa Gomez 3:2.

U četvrtfinalu pobijedila je Ukrajinku Violetu Makarenko 2:1, dok je u polufinalnoj borbi slavila protiv Italijanke Sirije Lućiani 3:1.

Na korak od medalje bio je i Anes Arifaj do 70 kilograma, ali je u meču za treće mjesto poražen od Ukrajinca Hele Kirije 3:0.

Karatista Iskre eliminisao je Izraelca Janiva Šahara 2:0, Marka Oliveta iz Italije (0:0), Katalina Botnarica iz Italije 6:1 i Ukrajinca Markijana Krivčina 1:0, a u četvrtfinalnom meču izgubio je od Njemca Fila Knupa 3:2.

Arifaj je i u toj borbi ostvario pobjedu, ali je naknadnom odlukom sudija, nakon žalbe njemačkog karatiste, poništen poen crnogorskom borcu i za pobjednika proglašen Knup.

U repasažu pobijedio je Italijana Eneu Kapritija 4:3 i izborio meč za medalju.

Dobar nastup imala je i Jovana Damjanović (preko 54), koja je zaustavljena u meču za četvrtfinale.

Eliminisala je Johanu Sašenberg iz Njemačke 8:0, Berinu Čurić iz BIH 4:1 i Amaliju Hakovu iz Slovačke 5:3, a poražena je od Ukrajinke Varvare Lisovske 3:0,

Ukrajinka nije uspjela da se domogne finala, čime je crnogorskoj takmičarki zatvorila vrata repasaža.

Po pobjedu upisali su Vuk Vučinić (do 57), Stefan Miljanić (do 63), Nikša Zejak (do 70) i Vuktorija Vukadinović (preko 54), dok je Nađa Boričić (preko 54) izgubila na startu od Basme Čeruaći iz Italije 2:1.

U katama samo je Saša Petrić (24,4 – 22,06) izborio drugi krug, dok su Teodora Gracun (17.92), Viktorija Raićević (20.34) i Aleksa Vujošević (20,78) nastup završili u prvom krugu takmičenja.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, na tatami će takmičari do 14 godina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije