fbpx
NaslovnicaMina SportRaičević bronzani na EP

Raičević bronzani na EP

Podgorica, (MINA) – Crnogorski bokser Nikola Raičević osvojio je bronzanu medalju na prvenstvu Evrope za školarce u Banja Luci.

Raičević je u kategoriji do 42 kilograma, u osmini finala, pobjedio Kipranina Teodorosa Nikitona prekodom u trećoj rundi, dok je u četvrtfinalu na poene slavio protiv Matea Fortunatija iz Italije.

U polufinalu poražen je od neugodnog Azana Husaina iz Engleske.

Na domak medalje stao je Strahinja Mrdak, koji je u četvrtfinalu kategorije do 44 kilograma izgubio od Tudora Stratana iz Moldavije.

U prvom kolu savladao je Ramija Ahadasova iz Azerbejdžana.

U svojim prvim nastupima zaustavljeni su Luka Otašević (do 40) i Andrija Nikotović (do 46), ali su zadovoljili pokazanim u ringu, imajući u vidu da je to njihovo prvo učešće na velikom takmičenju.

Sa bokserima na šampionatu bili su treneri Sergej Kudravcev, Boško Drašković, Slavko Mrdak i Petar Marčić.

Selektor Nikola Ružić kazao je da kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima dokazuje kvalitet rada u Bokserskom savezu.

“Naši školarci su se odlično pokazali na šampionatu, a posebno raduje to što tako mladi već imaju visok nivo discipline, posvećenosti i iskustva na međunarodnoj sceni. Uz pravilan planski rad uvjeren sam da će oni doći i do velikih medalja u starijim uzrastima”, rekao je Ružić.

On je posebno čestitke uputio Nikoli Raičeviću.

“Uz dvije fenomenalne pobjede osvojio je evropsku medalju, inače prvu u istoriji BK Nikšić, što dokazuje da se i u Nikšiću boks vraća na velika vrata”, rekao je Ružić.
(kraj) eml

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije