fbpx
18.9 C
Podgorica
August 15, 2022.
NaslovnicaMina SportRadović i Bakić i zvanično na SP u Granadi

Radović i Bakić i zvanično na SP u Granadi

Podgorica, (MINA) – Crnogorski paraolimpijci Filip Radović i Luka Bakić izborili su direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u para stonom tenisu, koje će od 6. do 12. novembra biti odigrano u španskoj Granadi, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Radović je na kraju kvalifikacionog ciklusa, koji je zaključen 31. jula, nastup obezbijedio kao najbolji junior svijeta (igrači do 23 godine) i trenutno treći na seniorskoj rang listi.

Bakić je plasman na svoje prvo Svjetsko prvenstvo zaslužio kao trenutno peti igrač na listi Svjetske para stoni tenis federacije.

U Granadi će, u kategoriji S10, nastupiti ukupno 15 igrača i to pet najbolje rangiranih sa pet kontinenata, najbolji stonoteniser do 23 godine, sedam najboljih sa svjetske liste i dva igrača koji će dobiti specijalnu pozivnicu.

To će biti drugi nastup Radovića na prvenstvu svijeta, nakon što je 2018. u Celju zaustavljen na korak o medalje, u četvrtfinalu.

Osvajao je medalje na prvenstvima Evrope – bronzane u danskom Vejleu 2015. i Laškom 2017. i srebrnu u švedskom Helsingborgu 2019. godine.

Nosilac je jedine paraolimpijske medalje za Crnu Goru, bronzane iz Tokija 2021. godine.

Bakić će debitovati na Svjetskom prvenstvu.

Osvajač je ekipne bronzane medalje sa prvenstva Evrope iz Helsingborga 2019. godine, koju je osvojio u timu sa Filipom Radovićem i Dejanom Bašanovićem.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

zgrada predsjednika

Još jedan čin nepoštovanja crnogorskih institucija

Podgorica, (MINA) – Na adresu kabineta predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika...