fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaRadović: Čeka nas težek posao na SP

Radović: Čeka nas težek posao na SP

Podgorica, (MINA) – Košarkašku reprezentaciju Crne Gore na Mundobasketu čeka težak posao, kazao je selektor Boško Radović, navodeći da crnogorski košarkaši žele da u izuzetnoj konkurenciji ostvare dobar rezultat.

On je naglasio da Crna Gora ima ozbiljnu grupu momaka sa kojima treba da se ponosi.

“Ne mislim samo na one koji idu na Mundobasket, već na sve koji su prošli kvalifikacije i pripreme. Rade vrijedno i posvećeno, a najvažnije je da imaju ozbiljan odnos prema reprezentaciji, dresu i državi”, rekao je Radović na konferenciji za novinare.

Crna Gora u svom drugom nastupu na šampionatima svijeta igraće u grupi sa Meksikom, Egiptom i Litvanijom.

“Svi u podsvijesti želimo i razmišljamo o tome da prođemo grupu, o utakmici sa drim-timom, ali idemo dan po dan – svi koji smo unutar reprezentacije stojimo čvrsto na zemlji. Sjedinjene Američke Države i Grčka su daleko, najvažnije da razmišljamo o prvoj narednoj utakmici”, rekao je selektor.

On je ponovio da je za crnogorsku košarku veliki uspjeh napravljen i samim odlaskom na SP.

“To je sada iza nas. Čeka nas težak posao i želimo da napravimo dobar rezultat”, rekao je Radović.

On je naglasio da je Crna Gora prvi put u najjačem sastavu.

“Ova reprezentavija ima širok napadački repretorar, a od kada sam ja selektor najširi. Imamo unutrašnju igru, pik en rol. Prvi put imamo široku lepezu napadačkih stvari”, objasnio je Radović.

Govoreći o igri u odbrani, on je naglasio da u defanzivni treba ispraviti neke detalje i principe.

“Napad je dobro funkconisao, moramo odbranu da utegnemo”, rekao je Radović.

Bivši plejmejker Budućnost Volija, Kendrik Peri , kazao je da je zahvalan savezu i timu što su mu omogućili da bude dio Mundobasketa.

“Optimista sam. Mislim da imamo šansu da uradimo nešto veliko. Na Eurobasketu smo odradili dobar posao, a sada možemo da budemo opasni. Želimo da uradimo nešto specijalno. Uradiću sve da pomognem reprezentaciji Crne Gore“, kazao je Peri.

Komentarišući rivale u prvoj fazi takmičenja – Litvaniju, Egipat i Meksiko, Peri je kazao da je grupa jaka, ali da sve zavisi od crnogorske reprezentacije.

“Treba naći balans. Da se pripremimo ozbiljno, ali u isto vrijeme da uživamo. Grupa je jaka, ali je sve do nas. Moramo da budemo oštri“, rekao je Peri.

On je na prošlogodišnjem Eurobasketu prosječno bilježio 15,2 poena po meču.

“Kada pogledate koliko talenta imamo, posao mi je lakši. Tokom većeg dijela karijere dosta toga je zavisilo od mene. Morao sam da budem lider, ali mi ovi momci olakšavaju i ja se trudim da olakšam njima. Statistika nije bitna“, zaključio je Peri.

Crnogorsku košarku na SP predstavljaće Nikola Ivanović, Kendrik Peri, Igor Drobnjak, Petar Popović, Vladimir Mihailović, Andrija Slavković, Dino Radončić, Aleksa Ilić, Nemanja Radović, Marko Simonović, Nikola Vučević i Bojan Dubljević.

Crna Gora će šampionat otvoriti duelom sa Meksikom 25. avgusta, dva dana kasnije sastaće se sa Egiptom (27), dok je meč sa Litvanijom zakazan za 29. Avgusta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...