fbpx
2.8 C
Podgorica
February 8, 2023.
NaslovnicaMina SportProglašenje najboljih 23. decembra u Nikšiću

Proglašenje najboljih 23. decembra u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Svečanost proglašenja najboljeg crnogorskog sportiste biće održana 23. decembra u Nikšiću, saopšteno je iz Udruženja sportskih novinara Crne Gore (USNCG).

Udruženje će, osim najboljem sportisti Crne Gore, dodijeliti i nagrade najboljem sportskom novinaru, dopisniku i mladom novinaru u 2022. godini.

Najavljeno je da će Udruženje dodijeliti i priznanje Ranko Jovović u znak sjećanja na doajena crnogorskog sportskog novinarstva.

“Na tako rano objavljivanje datuma održavanja ceremonije odlučili smo se kako ne bi došli u situaciju da se preklapamo sa ostalim institucijama koje organizuju slične manifestacije, ali i iz razloga da sportisti i naše kolege novinari razmišljaju o finišu kalendarske godine”, kazao je predsjednik USNCG Veselin Drljević.

Navodi se da izbor neće biti lak i da je godina na izmaku obilovala brojnim velikim uspjesima crnogorskih sportista.

“Atletičarka Marija Vuković okitila se srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu, istu je osvojila bokserka Bojana Gojković, rukometašice i bokserka Tamara Radunović bile su bronzane. Automobilista iz Kotora Vasilije Jakšić je evropski šampion na brdskim stazama. Sjajni rezultati ostvareni su i u karateu, džiu džici, boćanju, jedrenju, tenisu”, piše u saopštenju USN.

Svečanost proglašenja biće upriličena na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Prošle godine najbolji sportista Crne Gore bila je atletičarka Marija Vuković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije