fbpx
NaslovnicaMina SportPotpisan sporazum o saradnji država jugoistočne Evrope

Potpisan sporazum o saradnji država jugoistočne Evrope

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimir Vukićević, nakon trodnevnog skupa “Nema obrazovanja bez fizičkog vaspitanja” u Atini, potpisao je Memorandum o saradnji u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da su Memorandum, osim Vukićevića, potpisali predstavnici još 12 država jugoistočne Evrope.

Vukićević je kazao da su se države potpisnice obavezale na unapređenje veza i saradnju na polju školskog sporta i fizičkog vaspitanja.

“Memorandumom su se obavezale i na saradnju sa Evropskom asocijacijom za fizičko vaspitanje (EUPEA) kao krovnom institucijom udruženja nastavnika fizičkog vaspitanja, kao i sa Evropskim savjetom za fizičko vaspitanje i školski sport, kao krovnom institucijom fakulteta za fizičko vaspitanje (CEREPS)”, rekao je Vukićević.

On je najavio da će države potpisnice Memoranduma odraditi Program rada za sljedeću godinu, koji će sadržati raznorazne projekte i aktivnosti iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja u regionu.

Skipu u Atini, pored prvog čovjeka Crnogorskog školskog sportskog saveza, prisustvovali su i predstavnici Albanskog školskog sportskog saveza, Zdrav život-KINEZIS iz Bosne i Hercegovine, Udruženja sportskih pedagoga Bugarske, Hrvatskog kineziološkog društva, Kiparskog udruženja nastavnika fizičkog vaspitanja.

Učestvovali su i predstavnici Grčkog udruženja profesionalaca u sportu i fakulteta za fizičko vaspitanje, sportske nauke i dijetetiku, Centra za istraživanje, studije fizičkog vaspitanja, sporta i zdravlja sa Kosova, Federacije sportskih pedagoga iz Makedonije.

Doprinios radu dali su i predstavnici Srpskog udruženja nastavnika fizičkog vaspitanja i sporta, Udruženja nastavnika fizičkog vaspitanja Turske, Evropskog udruženja za fizičko vaspitanje i Evropskog saveza za istraživanje fizičkog vaspitanja i sporta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...