fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalPokrenuta inicijativa da se dodjeljuje nagrada Matija Šarkić

Pokrenuta inicijativa da se dodjeljuje nagrada Matija Šarkić

Podgorica, (MINA) – Izvršni odbor (IO) Fudbalskog saveza inicirao je predlog da se od iduće godine dodjeljuje nagrada koja će nositi ime Matije Šarkića, golmana seniorske reprezentacije koji je preminuo u 27. godini života.

Najavljeno je da će Fudbalski savez započeti administrativne procedure i uputiti pozive fudbalskim savezima Engleske, Belgije i Slovenije za učešće na memorijalnom turniru za mlađe kategorije „Matija Šarkić“ koji bi bio odigran tokom proljeća 2025. godine.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o finansijskom poslovanju u 2023. godini i proslijedio ga Skupštini na razmatranje.

Usvojeni su i izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske, Disciplinske i Komisije za bezbjednost i sigurnost o proljećnjem dijelu takmičenja u sezoni 2023/24.

Izvršni odbor usvojio je predlog Pravilnika o saradnji klubova kojim se reguliše pitanje dvojne registracije, kao i izmjene i dopune Pravilnika o radu stalnih komisija i Pravilnika o statusu, transferu i registraciji igrača.

Usvojeni je i predlog Odluke o registracionim taksama, Odluka o visini novčanih kazni iz Disciplinskog postupka, kao i Odluka o formiranju zajedničke komisije FSCG i Opštine Plav povodom izgradnje Gradskog stadiona u Plavu.

Na 17. sjednici IO usvojen je i dnevni red redovne Skupštine FSCG, koja će se biti održana 4. jula u hotelu Ramada u Podgorici.

Odbor je usvojio i zahtjev Opštine Danilovgrad za pomoć u rekonstrukciju terena na stadionu Braća Velašević, kao i zahtjev za pomoć u organizaciji turnira Podgorica trophy 2024.

Usvojen je i zahtjev OFK Titograd za finansijsku pomoć potrebnu za sanaciju prostorija kluba i kupovinu kosačice.

Usvojeni su i zahtjevi FK Otrant-Olympic za pomoć u rekonstrukciji terena i sponzorstvo manifestacije Kup Plava 2024.

Sjednica izvršnog odbora počela je minutom ćutanja u čast nedavno preminulog golmana seniorske reprezentacije Matije Šarkića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije