fbpx
NaslovnicaMina SportPerković: Izvanredan nastup i rezultat na EP u Pragu

Perković: Izvanredan nastup i rezultat na EP u Pragu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Karate saveza Predrag Perković ocijenio je nastup i rezultat karatista na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Pragu kao izvanredan, navodeći da je bilans medalja uz malo sreće mogao biti i veći.

On je podsjetio da se posljednjeg dana šampionata za plasman na pobjedničko postolje borilo osam crnogorskih karatista.

Crnogorska reprezentacija nastup u Pragu završila je sa pet medalja – dvije srebrne i tri bronzane.

Srebrni su bili Balša Vojinović i Lazar Potpara, dok su bronzane medalje osvojili Nenad Đuričić, Emre Saljiu i Nemanja Mikulić.

Kao petoplasirani, porazom u meču za bronzanu medalju, nastup na šampionatu završili su Jovana Damjanović, Mihailo Gojaković i Milena Jovanović.

Perković je kazao da je rezultat u Pragu iz više aspekata bio izvanredan.

“Čestitke takmičarima na odličnom rezultatu, selektoru i direktorima na odličnom vođenju tima u Pragu i atmosferti. Čestitke i matičnim klubovima na ostvarenom rezultatu”, rekao je Perković na konferenciji za novinare.

On je istakao da su crnogorski karatisti konkurentni i na Mediteranskim igrama u Alžiru i da sa tog takmičenja očekuje dobre rezultate.

“Nastupom u Alžiru završićemo prvu polusezonu, koju već možemo da ocijenimo kao izuzetno uspješnu. Na seniorskom EP imali smo dvije borbe za medalje, na Balkanskom prvenstvu osvojili smo 51 odličje, a sve seniorske ekipe, u katama i borbvama, bile su u finalu”, rekao je Perković.

On je naglasio da prethodni period nije bio jednostsavan i da su imali velikih finansijskih problema.

“Zahvaljujući sponzorima, prije bih rekao prijatejima, uspjeli smo da zatvorimo polusezonu. Dobili smo i podršku Ministarstvu sporta i mladih”, rekao je Perković.

Direktor reprezentacije Miodrag Radunović kazao je da su se crnogorski karatisti, uprkos svim izazovima i problemima, uspjeli da se izdignu i ostvare sjajan rezultat.

“Puno toga je ukazivalo da ćemo ostvariti dobar rezultat, prije svega kontinuitet koji karate ima u Crnoj Gori. Poslije sjajanih rezultata u Poreču i osvajanje ekipnog srebra i mladi karatisti su u Pragu, vođeni tim primjerom, pokazali kvalitet. Osvajanje medalja od kadeta do mlađih seniora ukazuje na to da je Crna Gora dobro pozicionirana na mapi karatea Evrope i svijeta”, rekao je Radunović.

On je najavio da će period do Svjetskog prvenstva u Konji biti iskorišćen na najbolji mogući način kako bi se i sa tog takmičenja vratili sa medaljama.

Srebrni Lazar Potpara kazao je da se napoorno pripremao i da je znao šta ga u Pragu očekuje.

“Malo su nas omele povrede, ali je sve dobro završeno. Bolje od očekivanog. U finalu nedostajalo je više koncentracije, trema je uticala na bolje izdanje. Prvi put sam bio u finalu tako velikog turnira. Nadam se da će biti bolje sljedeći put”, rekao je POtpara.

On se zahvalio treneru Dejanu Ivanoviću, kao i ostalim trenerima sa kojima se pripremao za turnir.

“Hvala i svim sparing partnerima sa kojim sam trenirao. Svi su doprinijeli uspjehu i medalji. Hvala i porodici koja me je podržavala”, rekao je Potpara.

Osvajač srebrne medalje Balša Vojinović kazao je da je zadovoljan rezultatom i nastupom u Prtagu, navodeći da je on rezultat velikog rada.

“Prvo da se zahvalim porodici, trenerima u klubu, selektorima koji su nas vodili i podržali na EP. Slijede preipreme za SP u Konji, a do tada još dosta mečeva i turnira. Prije svega, Svjetska liga u Poreču, sa koje očekujem dobar rezultat”, rekao je Vojinović.

Iz Karate saveza najavljeno je da će krajem septembra biti održanan seminar, na kojem će instruktor biti jedno od najvećih imena u karateu regiona.

Saopšteno je da će sredinom oktobra biti održan Otvoreni Kup Crne Gore, jedno od najvećih takmičenja do sada u Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije